lon-708

Σε ισόβια κάθειρξη με φυλάκιση τουλάχιστον 17 ετών καταδικάστηκε ο δολοφόνος του Μενέλαου Αλυγιζάκη, του καθηγητή στο Κολέγιο Αθηνών που έχασε την ζωή του στις αρχές του χρόνου στο Λονδίνο.

Δράστης του εγκλήματος ο 30χρονος Μαρκ Πάτεν ο οποίος αφού έριξε στο έδαφος τον Έλληνα καθηγητή, άρχισε να τον κλωτσάει και να τον μαχαιρώνει ανελέητα στο κεφάλι ενώ ούρλιαζε υστερικά.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο ο Μενέλαος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων για να επισκεφτεί φίλους και το μοιραίο βράδυ που συνέβη το έγκλημα, εννέα μήνες πριν, βρισκόταν σε κλαμπ στην οδό Lower Marsh Street.

Λίγο αργότερα στο ίδιο κλαμπ εισήλθε και ο Πάτεν ο οποίος όμως μισή ώρα ώρα μετά τα μεσάνυχτα έφυγε για να επιστρέψει 45 λεπτά μετά συνοδευόμενος από μία φίλη του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης του εγκλήματος δεν συνομίλησε με το θύμα μέσα στο κλαμπ.

Γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα ο Πάτεν έφυγε από το κλαμπ με την παρέα του και 3 λεπτά αργότερα αναχώρησε και ο Μενέλαος Αλυγιζάκης. Όλοι συναντήθηκαν σε μία διασταύρωση προχώρησαν μαζί και συζητούσαν, ενώ λίγο αργότερα άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Γουότερλου  με τον Αλυγιζάκη να προπορεύεται ελαφρώς. Εκείνο ήταν και το σημείο που ο Πάτεν εξαπέλυσε την ανηλεή επίθεσή του στον Έλληνα καθηγητή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την στιγμή της επίθεσης, ο Μενέλαος Αλυγιζάκης είχε τα χέρια του στις τσέπες και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώ ο δράστης τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Ο Μαρκ Πατεν επιχείρησε να διαφύγει, αλλά επιβάτες λεωφορείου που έγιναν μάρτυρες της επίθεσης ενημέρωσαν τον οδηγό και εκείνος απαγόρευσε και σε εκείνον και στην παρέα του να επιβιβαστούν. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από την αστυνομία.

Μιλώντας για την υπόθεση ο πατέρας του άτυχου Μενέλαου Αλυγιζάκη που εργαζόταν ως δικηγόρος, εξηγεί ότι παρά το γεγονός ότι έχει χειριστεί άσχημες υποθέσεις τίποτα δεν συγκρίνεται με την απώλεια του γιου του που έφυγε με τόσο ακατανόητο τρόπο.

«Είμαι πραγματικά καταρρακωμένος και ακόμα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν το ψυχολογικό κενό για την ζωή που ακολουθεί υπό την τρομακτική απώλεια του αγαπημένου μου παιδιού. Δεν έχασα μόνο έναν γιο, αλλά και ένα φίλο, φύλακα, μία ζεστή καρδιά σε όλη το σκοτάδι που υπάρχει στον κόσμο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησε το επάγγελμά μου, ήταν ένας μαχητής της ζωής», δήλωσε ο πατέρας.

Η μητέρα του Ειρήνη πρόσθεσε: «Η χαρά έχει δώσει τη θέση της στον πόνο, στην απελπισία και την απόγνωση, όχι για εμένα, την μητέρα του, αλλά για τον πατέρα του και την αδερφή του. Ο δολοφόνος δεν σκότωσε μόνο τον Μενέλαο, αλλά και την οικογένειά του».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.