Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εντεκα φορές που υποτίθεται ότι θα καταστρεφόταν ο κόσμος – Οι προβλέψεις που απέτυχαν

9 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

telos_kosmou_7.10_708

Η 7η Οκτωβρίου ήρθε και η Γη συνεχίζει να γυρίζει. Αλλη μία πρόβλεψη για την καταστροφή του κόσμου έπεσε έξω.

Η Τετάρτη ήταν η ημέρα που η ανθρωπότητα θα εξαλειφόταν, σύμφωνα με μία πρόβλεψη που είχε κάνει χριστιανική ένωση από τη Φιλαδέλφεια.

Δεν είναι οι μόνοι όμως που έπεσαν έξω σε αυτή την εκτίμησή τους. Το Business Insider θυμήθηκε άλλες 11 ημερομηνίες στις οποίες υποτίθεται ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου, που ακόμη δεν έχει συμβεί.

1000 μ.Χ.
Οι χριστιανικές αρχές πίστευαν ότι η νέα χιλιετία θα σήμαινε και τη δεύτερη έλευση του Ιησού. Αναμένοντας την επιστροφή τους, πολλοί άνθρωποι παράτησαν τις περιουσίες τους, άφησαν τις δουλειές τους, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Οταν η ημερομηνία έφτασε και δεν συνέβη η αποκάλυψη, εκείνοι που είχαν πιστέψει ότι ο κόσμος θα τελειώσει συνειδητοποίησαν ότι είχαν υπολογίσει λάθος και αποφάσισαν ότι ο κόσμος τελικά θα τελειώσει το 1033 μ.Χ. Κάτι που, από ό,τι ξέρουμε, επίσης δεν έγινε.

1η Φεβρουαρίου 1524
Λονδρέζοι αστρολόγοι σκόρπισαν τον πανικό όταν ερμήνευσαν την ευθυγράμμιση των πλανητών στον αστερισμό των Ιχθύων ως ένα μήνυμα ότι ο κόσμος θα εξαλειφθεί με μία τεράστια πλημμύρα. Δεκάδες χιλιάδες αναζήτησαν καταφύγιο σε μεγάλο υψόμετρο και κάποιοι έφτιαξαν κιβωτούς. Η μεγάλη πλημμύρα δεν ήρθε ποτέ.

19 Μαΐου 1780
Εκείνη την ημέρα σκοτείνιασε η Αγγλία, με αποτέλεσμα μία θρησκευτική ομάδα, γνωστή ως Shakers να πιστέψει ότι είχε έρθει η ημέρα της κρίσης. Αν και ο ασυνήθιστα σκοτεινός ουρανός πιθανότατα προκλήθηκε από ένα μείγμα καπνού από πυρκαγιές σε δάση και βαριάς ομίχλης, η θρησκευτική αίρεση απτόητη διαλαλούσε το μήνυμά της ότι η αγαμία είναι ο δρόμος για τη λύτρωση.

21 Μαρτίου 1843
Ο Γουίλιαμ Μίλερ ξεγέλασε χιλιάδες ακολούθους του όταν δήλωσε ότι ο κόσμος θα τελείωνε κάποια στιγμή από τις 21 Μαρτίου 1843 έως την ίδια ημερομηνία ένα χρόνο αργότερα. Οταν ο καιρός πέρασε και τίποτα δεν συνέβη, μετέθεσε την καταστροφική πρόβλεψη για τις 22 Οκτωβρίου 1844. Οταν και πάλι δεν έγινε τίποτα, κάποια από τους ακολούθους του εγκατέλειψαν την αίρεση.

19 Μαΐου 1910
Στις αρχές του 20ου αιώνα οι αστρονόμοι έμαθαν ότι ου «ουρές» των κομητών περιλαμβάνουν ένα δηλητηριώδες αέριο. Η ανακάλυψη αυτή προκάλεσε πανικό το 1910, όταν ο κόσμος έμαθε ότι η Γη θα περνούσε από την «ουρά» του κομήτη του Χάλεϊ. Αν και οι επιστήμονες δήλωναν ότι οι κάτοικοι του πλανήτη δεν κινδυνεύουν, οι εφημερίδες- ανάμεσά τους και οι New York Times- ενίσχυσαν τον πανικό, πείθοντας τους αναγνώστες τους ότι ο κόσμος έφτανε στο τέλος του. Βέβαια, τίποτα δεν έγινε.

1914
Το 1876 ο Κάρολος Τέιζ Ρόσελ, ιδρυτής της αίρεσης των μαρτύρων του Ιεχωβά, προέβλεψε ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει το 1914. Αν και αυτή η εκτίμηση κατέρρευσε, η αίρεση έχει προβλέψει τουλάχιστον άλλες επτά φορές έναν Αρμαγεδδώνα.

1936, 1943, 1972 και 1975
Ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Εκκλησίας του Κυρίου, Χέρμπερτ Αρμστρονγκ, είπε στα μέλη της αίρεσης ότι η ανάληψη στους ουρανούς με το δεύτερο ερχομό του Ιησού θα γινόταν το 1936 και ότι μόνο εκείνοι θα σώζονταν. Οταν η προφητεία διαψεύστηκε, άλλαξε την πρόβλεψή του τρεις ακόμη φορές.

10 Μαρτίου 1982
Το 1974 οι αστροφυσικοί Τζον Γκρίμπιν και Στέφεν Πλάγκμαν δημοσίευσαν ένα βιβλίο στο οποίο ισχυρίζονταν ότι στις 10 Μαρτίου 1982 οι πλανήτες θα ευθυγραμμίζονταν στην ίδια πλευρά του Ήλιου, προκαλώντας βαρυτικές συνέπειες που θα οδηγούσαν σε καταστροφικούς σεισμούς.

1η Ιανουαρίου 2000
Κανείς δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για το τι θα συνέβαινε την 1η Ιανουαρίου 2000, πέρα από το γεγονός ότι έπρεπε να αποθηκεύσει εμφιαλωμένο νερό, μπαταρίες και όπλα. Ο φόβος που απλώθηκε προερχόταν από την εκτίμηση ότι οι υπολογιστές δεν θα κατανοούσαν το έτος «00» και θα το ερμήνευαν ως 1900 αντί για 2000. Αυτό θα προκαλούσε την κατάρρευση του τεχνολογικού κόσμου. Τελικά το μιλένιουμ ήρθε και όλα έμειναν ίδια.

21 Μαΐου 2011
Ο Χάρολντ Κάμπινγκ προκάλεσε σχετικό πανικό όταν προέβλεψε ότι ο κόσμος θα τελείωνε με μία σειρά καταστροφικών σεισμών. Οταν ήρθε η ημερομηνία χωρίς να συμβεί η καταστροφή, τη μετέθεσε για τις 21 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. Σταμάτησε τελικά να κάνει προβλέψεις όταν απέτυχε δύο φορές.

7 Δεκεμβρίου 2012
Ο κόσμος υποτίθεται ότι θα τελείωνε τότε, σύμφωνα με αρχαίες προβλέψεις βασισμένες στο ημερολόγιο των Μάγια. Η Γη επιβίωσε και μετά από αυτή την ημερομηνία, ίσως επειδή οι Μάγια ποτέ στην πραγματικότητα δεν προέβλεψαν μία αποκάλυψη. Απλά σταμάτησαν κάποια στιγμή να ενημερώνουν το 5.172 χρόνων ημερολόγιό τους.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, 2015 at 23:12 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply