ΕΝΦΙΑ - ΑΚΙΝΗΤΑΧωρίς αλλαγές, ούτε περισσότερους δικαιούχους εκπτώσεων ή απαλλαγών, θα φτάσουν τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η εκκαθάριση του φόρου αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου και τα εκκαθαριστικά θα αναρτώνται σταδιακά και έως τις 20 Οκτωβρίου.

Αυτοί που θα έχουν μειώσεις θα είναι -όπως και την προηγούμενη χρονιά- οι άνεργοι, οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι, τα ορφανά και οι οικογένειες με ΑμΕΑ.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ:

Έκπτωση 20%

  • Χορηγείται για κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2014.

Έκπτωση 50%
Χορηγείται σε οικονομικά αδύναμους εφόσον:

  • Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον (την) σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων να μην ξεπερνά 150 τ.μ.
  • Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, να μην ξεπερνάει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον (τη) σύζυγό ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον (τη) σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή
Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω εφόσον συντρέχουν οι εξής λόγοι:

  • Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον (τη) σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
  • Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων να μην ξεπερνά τα 150 τ.μ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.