Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιάφκα Μαραθώνα: Ετοίμαζαν απαγωγές -Βρέθηκε σημειωματάριο με αναλυτικές οδηγίες

2 Οκτωβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

giafkaΟι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έκαναν φύλλο και φτερό τη γιάφκα του Πετρακάκου στον Μαραθώνα εντόπισαν σημειωματάριο με μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και πρόσωπα που ήταν στόχοι απαγωγών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε στην αποθήκη στον Μαραθώνα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις, από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων που αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών. Στις σημειώσεις υπήρχαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής.

Τι έχει εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ στη γιάφκα του Μαραθώνα

Στον εξωτερικό χώρο εντοπίστηκαν 6 ΙΧ αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες, ενώ στο εσωτερικό χώρο βρέθηκαν σάκοι με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ενημέρωση.

Η αποθήκη είχε νοικιαστεί από τον Σπύρο Δραβίλα μέλος των ληστών του Διστόμου, ο οποίος αυτοκτόνησε τον περασμένο Ιούνιο σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς στην Αγχίαλο Βόλου.

Όπως ανέφερε αρμόδιος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, το συγκεκριμένο κρησφύγετο εντοπίστηκε στο πλαίσιο ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που έχει αρχίσει πολύ πριν από τη σύλληψη του Γ. Πετρακάκου και αφορούσε στη συλλογή στοιχείων για τους δράστες συγκεκριμένων τρομοκρατικών επιθέσεων, που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.

Το κρησφύγετο είναι ένα σπίτι με δύο υπόγεια, μέσα στα οποία βρέθηκαν μέχρι στιγμής τα εννέα οχήματα, τα οποία εκτιμάται ότι είναι κλεμμένα, αλλά αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα που θα γίνει στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, όπου θα μεταφερθούν και τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό, επειδή το σπίτι και οι αποθήκες είναι μεγάλες, εκτιμάται ότι η έρευνα θα διαρκέσει μέρες, ενώ για την πορεία και τα ευρήματα θα γίνονται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, 2015 at 14:14 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply