syriza-30arides-708

Ανανεωμένη κατά πολύ σε επίπεδο προσώπων είναι η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας οι τριαντάρηδες κάνουν στο κόμμα αισθητή την εμφάνισή τους.

Κάποιοι από αυτούς επανεκλέγονται, άλλοι περνούν το κοινοβουλευτικό κατώφλι για πρώτη φορά, ενώ οι πιο πολλοί ρίχνουν εμφανώς το ηλιακό μέσο όρο στην ολομέλεια.

1.ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ
Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής. Ο 33χρονος βουλευτής Φθιώτιδος είναι  δικηγόρος, μένει στην Αταλάντη  (όπου και διατηρεί δικηγορικό γραφείο) και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λοκρών από το 2012.

2. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
Γεννημένος στην Καβάλα το 1985, ο κ. Γιαννακίδης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών  και διετέλεσε μέλος του ΚΣ της Νεολαίας Συνασπισμού και γραμματέας της Νεολαίας Ξάνθης. Εκλέγεται για δεύτερη φορά βουλευτής στο νομό Ξάνθης και ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2010 με την Αριστερή Οικολογική Συνεργασία και το 2014 με τη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

3.ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ
Η Γεωργία Γεννιά θα καθίσει για πρώτη φορά στα βουλευτικά έδρανα και εκλέγεται στην Α’ Πειραιά, (ενώ ήταν υποψήφια και το 2012 και τον Ιανουάριο του 2015). Με σπουδές στο Παιδαγωγικό, ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 με το συνδυασμό του Αλέξη Μητρόπουλου, ενώ το 2011 εξελέγη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας το Άρματος Πολιτών.

4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΡΙΤΣΕΛΗ
Στους τριαντάρηδες ανήκει και η βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη. Η ίδια μπήκε στη Βουλή για πρώτη φορά το 2012, είναι φιλόλογος και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Αιγύπτου.

5.ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Απ’ τους… παλιότερους είναι ο κ. Μπάρκας , που εκλέγεται για τρίτη φορά βουλευτής στην Πρέβεζα. Είναι δημοσιογράφος. Έχει τελειώσει το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και έχει εργαστεί στην εφημερίδα Αυγή, ενώ το όνομά του «παίζει» πολύ έντονα για τη θέση ενός εκ των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Γεννημένος το 1984, ανήκει κι αυτός στη «νέα γενιά» βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη για πρώτη φορά το 2012. Μεγάλωσε στο Βόλο, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο, με μεταπτυχιακό στο τμήμα Ιστορίας στη Θεσσαλία.

7.ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ
Από τους μικρότερους ηλικιακά βουλευτές, εκλέγεται για δεύτερη φορά στη Θεσπρωτία. Είναι απόφοιτος του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών , ενώ έχει διατελέσει μέλος της Νεολαίας  του ΣΥΝ από το 2007.

8. ΓΚΑΡΑ ΝΑΤΑΣΑ
Με σπουδές Δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η 33χρονη Νατάσα Γκαρά εκλέγεται στον Έβρο και είναι η δεύτερη φορά που περνά το κοινοβουλευτικό κατώφλι. Από το 2003 ήταν μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, ενώ το 2014 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Ρίζα.

9. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Βουλευτής Άρτας, ο 35χρονος Βασίλης Τσίρκας εκλέγεται για δεύτερη φορά στη Βουλή και ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2009 καθώς και το 2012. Είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία ΣΥΝ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.