leukoxudi-xriseis-708

Είναι γνωστό πως τα περισσότερα υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας έχουν και άλλη χρηστικότητα πέρα από την προσθήκη τους στο φαγητό. Για παράδειγμα, το λευκό ξύδι είναι μια επιλογή, όχι μόνο για τη μαγειρική.

Μπορεί να σας λύσει τα χέρια, εύκολα και απλά, αντικαθιστώντας άλλα προϊόντα.

Κρατήστε ζωντανά τα λουλούδια σας

Παρατείνετε τη ζωή της ανθοδέσμης σας, προσθέτοντας σε αυτή 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και 2 κουταλιές ζάχαρη. Η αλλαγή του νερού και η προσθήκη των 2 υλικών χρειάζεται ανανέωση κάθε δύο μέρες, για να μείνουν ζωντανά τα αγαπημένα σας λουλούδια.

Αναζωογόνηση μαλλιών

Απομακρύνεται προϊόντα από τα μαλλιά σας και χαρίστε τους λάμψη με ένα απλό ξέβγαλμα. Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό και 1/4 φλιτζάνι ξύδι και βάλτε το στα φρεσκολουσμένα βρεγμένα μαλλιά σας. Αφήστε του για μισό λεπτό και ξεβγάλετε με κρύο νερό.

Ανανεώστε τα δερμάτινα έπιπλα

Τέρμα στους φθαρμένους καναπέδες και τις καρέκλες με ένα… σπιτικό μαλακτικό. Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι ή ένα βαποριζατέρ ίσα μέρη ξυδιού και βρασμένου λινέλαιο (μπορείτε να το βρείτε σε χρωματοπωλεία), ανακινήστε και στη συνέχεια τρίψτε τα έπιπλα με ένα μαλακό πανί με κυκλικές κινήσεις. Μετά από 10 λεπτά, σκουπίστε ξανά με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Αντιμετωπίστε τα ζιζάνια

Ψεκάστε τα ανεπιθύμητα ζιζάνια με λευκό ξίδι, το οποίο δρα ως φιλικό για το περιβάλλον οξύ. Με λίγες εφαρμογές θα δείτε τα ενοχλητικά ζωύφια να απομακρύνονται.

Καθαρίστε τα υπολείμματα κεριού

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα κεριά «στάζουν» επάνω σε επιφάνειες, όπως τα τραπέζια. Για να μην χαράξετε το αγαπημένο σας έπιπλο, στην προσπάθειά σας να το βγάλετε, ρίξτε επάνω λίγο ξύδι και πιέστε με ένα πανί. Το ξύδι θα «σπάσει» τα υπολείμματα, χωρίς να καταστρέψει την επιφάνεια.

Λάμψτε τα θολά ποτήρια

Τοποθετήστε λευκό ξύδι σε χαρτί κουζίνας ή σε ένα ύφασμα και καθαρίστε τα ποτήρια σας. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

Αφαιρέστε τη σκουριά

Το οξύ του ξυδιού, μπορεί εύκολα να διαλύσει την σκουριά. Σε ένα ποτήρι γεμάτο ξύδι μπορείτε να τοποθετήστε όλα τα σκουριασμένα εργαλεία, μετά από λίγη ώρα σκουπίστε τα για να αφαιρέσετε ό,τι έχει απομείνει.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.