P3120588Gsol

Μετά τις ενέργειες της Ένωσης Καταστημάτων που με προσφυγή της στο άρθρο 227 ν. 3852/2010 εναντίον της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Κοζάνης, για τους 4 συναδέλφους, πανηγυρικά αθωώθηκαν.

Θυμίζουμε ότι: ο Δήμος Κοζάνης, τον Ιούλιο του 2015 μετά από εντολή της Εισαγγελίας και με την απόφαση 52/2015 της επιτροπής ποιότητας ζωής, επιχείρησε να αφαιρέσει την άδεια μουσικής με τη δήθεν παράβαση ότι δεν είχαν την άδεια μουσικής εκτέλεσης από την ΑΕΠΙ και ότι δεν είχε πληρωθεί, (χωρίς όμως αποτέλεσμα).

Ρητά όμως αναφέρεται ότι δεν απαιτείται άδεια από την ΑΕΠΙ ΑΕ ούτε και να την  πληρώνουν όταν δηλώνουν οι συνάδελφοι με την υπεύθυνη δήλωση  αρ. 8 ν. 1599/1986 στο οικείο τμήμα του Δήμου.

Η μουσική που χρησιμοποιώ στο κατάστημα μου ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους που δεν έχουν αναθέσει τη διαχείριση του περιουσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και ειδικότερα στην ΑΕΠΙ ΑΕ και στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Αντίγραφο της παρούσας υπεύθυνης δηλώσεως μου εξουσιοδοτείται με την παρούσα δήλωση μου ο Δήμος [Ο.Τ.Α] να το κοινοποιήσει άμεσα στην ΑΕΠΙ ΑΕ και στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.

Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η ΑΕΠΙ ΑΕ δεν μπορεί να διενεργεί μόνη της ελέγχους για την εφαρμογή του ν. 2121/1993 αλλά μόνο με σύμπραξη της δημόσιας αρχής η οποία (δημόσια αρχή) είναι η μόνη αρμόδια να βεβαιώσει παράβαση, δεδομένου ότι (βεβαίωση- παράβασης) συνιστά έκδοση διοικητικής πράξης εκδιδόμενη μόνο από διοικητικά όργανα και όχι από ιδιώτες. Συνεπώς, η αρμοδιότητα των ιδιωτών υπαλλήλων της ΑΕΠΙ ΑΕ εξαντλείται στην υποβοήθηση των αρμόδιων να εκδώσουν τη διοικητική πράξη (παράβαση) Αστυνομικών ή Τελωνειακών Αρχών ή Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (σήμερα ΣΔΟΕ) και όχι στη βεβαίωση παραβάσεων αυτή καθεαυτή.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, με επικεφαλή την Ένωση, προχωράμε με τους 4 συνάδελφους και ως επίσης και η Φλώρινα για το ίδιο γεγονός με τον πρόεδρο κ. Κώστα Βαλιάνη, σε αγωγή αποζημιώσεων εναντίον της ΑΕΠΙ ΑΕ.

Είναι γεγονός πλέον, ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των πνευματικών δικαιωμάτων κατατίθενται αγωγές αποζημιώσεων συκοφαντικής δυσφήμισης.

Όλα τα έξοδα βαρύνουν την Ένωση και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι  συνάδελφοι πανελλαδικά, θα πρέπει δυναμικά μέσα στα νόμιμα πλαίσια της Ελληνικής Δημοκρατίας, να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, από τις απίστευτες ενέργειες της ΑΕΠΙ ΑΕ που μας ταλαιπωρούν ΜΕ συκοφαντίες, καταγγελίες, δικαστήρια κλπ.

            Για το Δ.Σ.
     ο Πρόεδρος :       ο  Γενικός Γραμματέας:                                                                           

Γρηγόριος Τσαπατσάρης   Βασίλειος Δογραματζής                                                                               

                                    
                                                                                                                                                                 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.