λιακουνακοσΛίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ και έχοντας στα χέρια το ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς  Βασιλική Μπράτη, αστυνομικοί συνέλαβαν τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο μετά τα νέα στοιχεία που έφθασαν στην δικαιοσύνη και εμπλέκουν τον επιχειρηματία στη διακίνηση μίζας ύψους 1,6 εκατομμυρίου ευρώ.

Η δικογραφία αφορά στην προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών και ραντάρ τύπου Εμπραέρ με υπεργολάβο τη Σουηδική εταιρεία Ερικσον.

Ο επιχειρηματίας εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τους εισαγγελείς Διαφθοράς με επικεφαλής την Ελένη Ράικου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, συνελήφθη μετά το άνοιγμα λογαριασμού στο Μονακό, ο οποίος ανήκει σε οφ-σορ εταιρία, με την οποία φέρεται ότι σχετίζεται ο γνωστός επιχειρηματίας.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Ο ασκός του αιόλου είχε ανοίξει μετά την απολογία του Αντώνη Κάντα, πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος  του είχε δώσει μίζα δύο φορές, τη μια μάλιστα αφήνοντας ένα σακ-βουαγιάζ στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ το οποίο περιείχε 600 χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Λιακουνάκος πάντως, από την αρχή των ερευνών είχε αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του με διακίνηση μαύρου χρήματος, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε είχε συναντήσει τον Αντώνη Κάντα.

Πριν από λίγες ημέρες, η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ζήτησε να παραπεμφθούν σε δίκη για κακούργημα 18 συνολικά άτομα, ανάμεσά τους και ο επιχειρηματίαςΘωμάς Λιακουνάκος, για την προμήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος Sonac στο στρατό, που σύμφωνα με την δικογραφία, ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη σύλληψή του ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, ενώ σήμερα, Τρίτη, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα προκειμένου να λάβει γνώση των στοιχείων της δικογραφίας και να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Καμμένος: Ο πρώτος συνελήφθη…

Με ένα μάλλον «διθυραμβικό» τιτίβισμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, σχολίασε την σύλληψη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου.

«Επειδή ρωτούσε η κόρη του συνηγόρου κατηγορουμένου για τα εξοπλιστικά προχθές στη Βουλή ενημερώστε την οτι ο πρώτος μόλις συνελήφθη» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Π. Καμμένος.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.