geliografia

Μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε στην καλοστημένη απάτη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen! Η εξήγηση είναι απλή:

Σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων μεταξύ ισχυρών. Επί δεκαετίες η ευρωπαϊκές και ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες αποσπούσαν σημαντική μερίδα της αγοράς αυτοκινήτων στις ΗΠΑ λόγω της ευελιξίας τους να σχεδιάζουν κατά πολύ ολιγότερο «αλαζονικά» οχήματα και να ελκύουν τους Αμερικανούς, που αδυνατούσαν να πραγματώσουν το αμερικανικό όνειρο. Και ο αριθμός αυτός ολοένα αυξανόταν, καθώς η αμερικανική οικονομία φαίνεται να χάνει διαρκώς έδαφος με την αλόγιστη κατασπατάληση πόρων για πολεμικές επιχειρήσεις προς συντήρηση φαινομενικά του αμερικανικού ονείρου, αλλά στην πραγματικότητα προς εξυπηρέτηση της οικονομικής ολιγαρχίας. Η πρώτη κίνηση αντίδρασης των αυτοκινητοβιομηχάνων των ΗΠΑ ήταν να μεταφέρουν εγκαταστάσεις στο γειτονικό Μεξικό, συντελώντας στη σταδιακή αποβιομηχάνιση της άλλοτε καρδιάς της αμερικανικής βιομηχανίας στο Ιλλινόις (Σικάγο). Ήδη το Μεξικό κατέχει τη δεύτερη θέση στις εισαγωγές οχημάτων στις ΗΠΑ, μετά τον Καναδά, αφήνοντας στην Τρίτη τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες!

                Η έρευνα, για την αποκάλυψη της απάτης της Volkswagen, ασφαλώς διεξήχθη κατ’ εντολήν των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Τα αμερικανικά ερευνητικά κέντρα είναι ικανότατα στο να φέρουν σε πέρας, με το αζημίωτο βέβαια, την αποστολή τους. Η καταγγελλόμενη γερμανική βιομηχανία είχε στο παρελθόν καταστεί άκρως προκλητική στους ανταγωνιστές της επί του εδάφους των ΗΠΑ. Μόλις πληροφορήθηκα το συμβάν, ο νους μου πήγε στον πρωταθλητή μας της ταχύτητας Κώστα Κεντέρη. Υπήρξε «προκλητικός» με το να υποσκελίσει τους ακαταγώνιστους, ως τότε, συναθλητές του των ΗΠΑ. Και οι πανίσχυροι πλανητάρχες οργάνωσαν την κατάρρευσή του! Στην περίπτωση της Volkswagen δεν ήταν απλά θέμα γοήτρου, αλλά οικονομικών συμφερόντων δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

                Η αποκάλυψη συνιστά δυνατό πλήγμα όχι μόνο για την εν λόγω βιομηχανία, αλλά, ίσως, και για το σύνολο των ευρωπαϊκών βιομηχανιών, καθώς θα ξεσπάσει ανελέητος ο πόλεμος της δυσφήμισης κατά αδίκων αλλά και δικαίων, αν υπάρχουν ακόμη. Στην αντιπαράθεση των οικονομικά ισχυρών των δύο ηπείρων φαίνεται αυτοί της νέας να έχουν επιτύχει σημαντική νίκη. Είναι όμως πράγματι τα συμβαίνοντα όπως φαίνονται και προβάλλονται ή μήπως όλα είναι ένα στημένο παιχνίδι εντυπώσεων, για να ενταθεί η αντιπαράθεση των ηπείρων με σκοπούς σκοτεινούς και καταχθόνιους. Δυσκολεύομαι να δεχθώ την ύπαρξη συγκρουομένων συμφερόντων στην κορυφή της οικονομικής ολιγαρχίας. Αν όμως πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε αυτοί θα θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο τους λαούς, προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Αφρικανική παροιμία λέγει: «Όπου μαλώνουν δύο ελέφαντες, την πληρώνει η χλόη που πατούν»!

                Η τόσο μεγάλη διάδοση της καλοστημένης απάτης με έμφαση στις συνέπειες, που αυτή είχε στο περιβάλλον, μου θύμισαν άλλες κατά πολύ πιο σοβαρές εγκληματικές πράξεις,, οι οποίες ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα. Ας θυμηθούμε: Τους θανάτους και τις γενετικές ανωμαλίες πλήθους Ιαπώνων (αποδοχέων των δυτικών «αξιών») από κατανάλωση ψαριών με σωρευμένο υδράργυρο από τα απόβλητα βιομηχανιών! Τη νόσο των «τρελλών» αγελάδων, που πρωτοεκδηλώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και κρούσματά της είχαμε αργότερα στις χώρες Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία και Ελβετία. Μετά έτη η ασθένεια περιγράφηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες! Ο τότε υπουργός Γεωργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως νέος Γκαιμπελίσκος στην υπηρεσία της θατσερικής προπαγάνδας, πρόσφερε κρέας στον γυιό του υπό τηλεοπτική κάλυψη! Οι διοξίνες σε λίπος πουλερικών που προόριζαν οι αμετανόητοι για ζωοτροφές (Βέλγιο 1999). Η νόσος των πτηνών και η τεράστια επιχείρηση πώλησης εμβολίων καταπολέμησής της (Αλήθεια, τι απόγινε η νόσος;).

             Θα είμασταν αφελείς, αν δεχόμασταν ότι οι ειδικοί επιστήμονες, σύμβουλοι της κρεατοβιομηχανίας, δεν γνώριζαν τις συνέπειες από την διατροφή ζώων με ζωικές τροφές. Πόσα ζώα θανατώθηκαν στις χώρες των «ευγενών ιπποτών», αγνοούμε, όμως στη χώρα μας σπεύδουν οι υποτελείς στους «ιππότες» γηγενείς να δώσουν την εντολή στους αθώους κτηνοτρόφους μας να αφανίσουν το κοπάδι τους σε περίπτωση προσβολής από ασθένεια (καταρροϊκός πυρετός 2014). Τέλος επισημαίνουμε ότι με χρήση πλήθους συντηρητικών οι «ιππότες» δηλητηριάζουν μονίμως τους λαούς τους διαθέτοντες στην αγορά πλήθος άκρως ακαταλλήλων για την υγεία τροφίμων με εγκρίσεις «υγειονομικών» υπηρεσιών και με νόμους άκρως «προστατευτικούς» του καταναλωτή! Θέλουν να διοχετεύουν και στη αγορά μας το γάλα, που δεν καταναλώνουν οι εκλεκτοί λαοί τους, γι’ αυτό και η τόση έγνοια τους να αυξηθεί ο αριθμός των ημερών κατανάλωσης στη χώρα μας!

                Θα ήταν άδικο, αν δεν τονίζαμε ότι στην κορυφή της πυραμίδας των ενεργούντων τη βραδεία εξόντωση των λαών, μέσω της ανθυγιεινής διατροφής, βρίσκονται οι ΗΠΑ. Κάποιοι τολμηροί ευαίσθητοι Αμερικανοί πολίτες παρουσιάζουν κατά καιρούς σημαντικές πτυχές από τη διατροφή των ζώων σε στάβλους, που ελέγχονται πλήρως από μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων. Το πλέον σημαντικό όμως είναι η, παράλληλα προς τις πολεμικές επιχειρήσεις, εκστρατεία για τη διείσδυση στην ευρωπαϊκή γεωργία των σπόρων των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων. Και ήδη φαίνεται το φρούριο της ΕΕ να παραδίδεται όχι τόσο υπό τα σφοδρά πλήγματα των επιτιθεμένων, όσο από τη διάθεση των εντός των τειχών υπερασπιστών να ανοίξουν τις πύλες!

                Οι Γερμανοί αποτέλεσαν την πρωτοπορεία στη δυσφήμιση του ελληνικού λαού αμέσως μετά την ένταξή μας στη ζώνη του ευρώου με τη διάθεση πλαστών στοιχείων, που αποτελεί αριστοτεχνική απάτη όχι βέβαια σε βάρος των «εταίρων»μας, αλλά της χώρας μας. Και η απάτη εξυφάνθηκε από το τραπεζικό σύστημα για την οικονομική υποδούλωσή της. Απόδειξη ότι το σύστημα τίμησε τον πρωτεργάτη της απάτης με την αντιπροεδρία της ΕΚΤ, αρχικά, και την πρωθυπουργία της χώρας μας, στη συνέχεια!

                Θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμη απάτες σε βάρος των λαών από τους «ευγενείς ιππότες», τον θαυμασμό προς τους οποίους εκφράζουν ευκαίρως ακαίρως οι υποταγμένοι στο «πνεύμα» τους, με το αζημίωτο, κατεδαφιστές της χώρας μας ποικίλων πολιτικών αποχρώσεων. Και ο λαός θα στενάζει, μη θέλοντας παράλληλα να ερευνήσει, για τον εντοπισμό της κακοδαιμονίας όχι μόνο της χώρας μας, αλλά του πλανήτη.

                                                                                            «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.