puree708

Για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις.

Υλικά

  • 400 γραμμάρια πατάτες
  • Χοντρό αλάτι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 λίτρο γάλα


Εκτέλεση

  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε κύβους
  • Βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε τις με νερό
  • Βράστε τις πατάτες για 20 λεπτά, ρίξτε το χοντρό αλάτι
  • Σουρώστε τις καλά
  • Βάλτε το γάλα να ζεσταθεί
  • Στο μεταξύ λιώστε τις πατάτες με πηρούνια η το ειδικό εργαλείο  écrase purée
  • Προσοχή: Μη βάλετε τον πουρέ στο μπλέντερ!
  • Βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο

  • Ρίξτε σιγά-σιγά το γάλα, όσο πάρει
  • Σερβίρετε πολύ ζεστό

Πουρές ιδανικός για κρέας ή ψάρι:

Για το λιώσιμο της πατάτας υπάρχει το παραδοσιακό μηχάνημα που είχαν οι μητέρες και γιαγιάδες μας:

Υπάρχει και ένα πιο μοντέρνο μοντέλο, σε όλα τα καταστήματα για οικιακά είδη. Εγώ το αγόρασα στο ΙΚΕΑ.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.