napolevnΠλούσιο ήταν το μενού του Ναπολέοντα στην εξορία στη Νήσο της Αγίας Ελένης, με τον κατάλογο του μενού του να δημοπρατείται την Τετάρτη στη Βρετανία.

«Αυτό το συναρπαστικό ντοκουμέντο προσφέρει μια λεπτομερή εικόνα για την ποιότητα και την ποσότητα του οίνου, των δυνατών αλκοολούχων ποτών και του φαγητού που απολάμβαναν ο Ναπολέων και η συνοδεία του στην εξορία του στην Αγία Ελένη», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών Woolley & Wallis, με το έγγραφο να πωλείται για 1.350 ευρώ.

«Η ημερήσια παράδοση προέβλεπε περισσότερα από 50 μπουκάλια κρασιού, μηλίτη, δυνατής μπίρας, σαμπάνιας και άλλων ποτών», ενώ παραδίδονταν επίσης «22 κιλά βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος, 30 κιλά ψωμί, 22 κιλά πρόβειου και χοιρινού κρέατος, ένας χοίρος ψητός, δύο γαλοπούλες, 2 χήνες, 4 καναρίνια, 9 φραγκόκοτες, 12 περιστέρια, 42 αυγά, 15 μπουκάλια γάλα και πολλά άλλα πράγματα» επισημαίνεται.

Το ντοκουμέντο έχει ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 1820 και το υπογράφει ο Ντένζιλ Ιμπετσον, ένας Βρετανός αξιωματικός που υπηρέτησε στην Αγία Ελένη κατά τη διάρκεια της εξορίας του Γάλλου στρατηγού.

Στο ντοκουμέντο καταγράφονται, ακόμη, οι πενήντα περίπου ένοικοι του Λόνγκγουντ, της οικίας όπου διέμενε ο Ναπολέων, ανάμεσά τους επτά μέλη της οικογένειας του πιστού στρατηγού του Μπερτράν.

Ο Ναπολέων έφθασε την 15η Οκτωβρίου του 1815 στη νήσο της Αγίας Ελένης, έπειτα από ένα ταξίδι 69 ημερών από την Βρετανία.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.