majimoyΣτους στόχους της κυβέρνησης αναφέρθηκαν οι υπουργοί και υφυπουργοί προσερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ορκιστούν.

Τις δυσκολίες του κυβερνητικού έργου αναγνώρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν δέχθηκε πρόταση για την προεδρία της Βουλής.

“Συνεχίζεται η δυσκολία. Θέλει ο κόσμος και ελπίδα και απαιτήσεις και επιμονή από εμάς”, δήλωσε και πρόσθεσε: “Το βασικό είναι ότι έχουμε έναν χρονικό ορίζοντα μπροστά μας να σχεδιάσουμε τη δράση μας και έχουμε τις προϋποθέσεις να υπερβούμε τις δυσκολίες, οι οποίες είναι παρούσες ακόμη”.

“Συνεχίζουμε τη δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών. Έχουμε μπροστά μας να κάνουμε πολλά πράγματα, σημαντικά πράγματα. Η συμφωνία είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε και δεν χρειάζεται καμία ανησυχία γιατί το υπουργείο Οικονομικών πάει καλά στα φορολογικά έσοδα και πάμε πολύ καλά και στο χρονοδιάγραμμα”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα βγει το επόμενο διάστημα και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα γίνει μια συνέντευξη Τύπου προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση. “Δεν είναι η ώρα για εξαγγελίες, είναι ώρα για δουλειά”, τόνισε.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης τόνισε πως “θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημο από τις αρχές του 2016. Πρέπει να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα να δώσουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο στις αλλαγές που θα κάνουμε”.

Αναλύοντας τους πρώτους στόχους του υπουργείου του, διευκρίνισε πως είναι η κινητοποίηση του ΕΣΠΑ μέχρι τέλος του 2015, “είναι περίπου 5-6 δισ. που πρέπει να δοθούν στην οικονομία”, ο αναπτυξιακός νόμος και η νεανική επιχειρηματικότητα, ενώ διαβεβαίωσε πως είναι ασφαλείς οι οικογένειες, αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε πως “αυτό που θα κάνουμε απελευθερωμένοι από το βραχνά που είχαμε και τη θηλιά, είναι να προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας”, διευκρινίζοντας πως η πολιτική αυτή εμπεριέχει τη συμφωνία, “αλλά ταυτόχρονα δίνει απεριόριστες δυνατότητα να παράξουμε έργο το οποίο θα μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις”.

“Μιλάμε για μια κυβέρνηση η οποία επανεκκινεί με μια σαφή εντολή, πιο ώριμη, πιο γειωμένη, όπως πιο ώριμος φάνηκε και ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός περιμένει από εμάς γρήγορα βήματα για να μπορέσουμε να ξαναβρούμε τους δρόμους της ανάπτυξης αλλά με κοινωνικό πρόσημο. Είμαστε προσγειωμένοι και προχωράμε”, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

“Πάμε σε μια κυβέρνηση σταθερότητας που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να βγούμε από την κρίση”, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι “τα οικονομικά είναι αυτά που υπάρχουν. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά, με πρόγραμμα, με συνοχή, με ηρεμία και ο ελληνικός λαός να βρει πλέον μια πορεία εξόδου από την κρίση και οι πολίτες να ξαναβρούν το χαμόγελο”.

Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωσε: “Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις παρότι έχουν υψηλό ηθικό, παρότι έχουν επαγγελματισμό, έχουν πληγεί πάρα πολύ από την οικονομική κρίση. Έχουν μειωθεί οι μισθοί, έχουν μειωθεί οι συντάξεις. Και αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας”.

Για “ώρα ευθύνης και δουλειάς” έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

“Συνεχίζουμε με τομές”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει να κάνει έργο και όχι να μιλάει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, κ. Ξάνθος είπε ότι μπορούν να γίνουν “οι αλλαγές που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση και η λειτουργική απόδοση του συστήματος, για να υπάρξουν αλλαγές και τομές σε κρίσιμους τομείς που υστερεί το σύστημα όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα”.

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ακόμη “παρέμβαση ηθικοποίησης του συστήματος και αντιμετώπισης παθολογιών και στρεεβλώσεων”.

Ως ιδιαίτερη τιμή, που θα πρέπει να δικαιώσει, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής την απόφαση του πρωθυπουργού να του αναθέσει αυτό το χαρτοφυλάκιο, σημειώνοντας πως ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα πρέπει να δικαιώσει και την εμπιστοσύνη που εκδήλωσε ο ελληνικός λαός. Ερωτηθείς εάν θα προτιμούσε το υπουργείο Υγείας, απάντησε πως στην πολιτική δεν υπάρχει μόνο λογική, αλλά και συναίσθημα.

“Πρέπει να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όχι γιατί μας το ζητούν απέξω αλλά γιατί το έχει ανάγκη η χώρα μας”, ανέφερε για το συνταξιοδοτικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Το βασικότερο ζητούμενο είναι η εφαρμογή του νόμου προς όλες τις κατευθύνσεις χωρίς χατίρια και χωρίς να κάνουμε διακρίσεις”, δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής υφυπουργός Αθλητισμού, επισημαίνοντας πως αυτό ζητάει ο κόσμος του αθλητισμού. Αναφορικά με τους στόχους της κυβέρνησης, επισήμανε πως “θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια ένταση με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα της κυβέρνησης να έχουμε κυβερνητική σταθερότητα και αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς”.

Την ανάδειξη του αγροτικού χώρου ως το βασικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Βαγγέλης Αποστόλου υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Ερωτηθείς για τις απώλειες που θα υποστούν οι αγρότες από την εφαρμογή του μνημονίου, επισήμανε πως πρόκειται για “επώδυνες συνέπειες”, ωστόσο, τόνισε, “έχουμε μελετήσει την κατάσταση και πιστεύουμε ότι τον Οκτώβρη στη σχετική συζήτηση που θα γίνει με τα αντισταθμιστικά ισοδύναμα που έχουμε έτοιμα θα απαλύνουμε όσο γίνεται τις επιπτώσεις”.

“Ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας”, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σημειώνοντας πως αυτή τη χρονιά σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ με τους 26 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας και τα έσοδα που έφτασαν τα 15,5 δισ. ευρώ. “Η πρόκληση είναι μεγάλη, σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά”, υπογράμμισε.

“Οφείλουμε να βάλουμε όλοι πλάτη για να αντιμετωπιστούν όλα τα συμπτώματα της κρίσης, γιατί τα συμπτώματα της κρίσης δεν είναι μόνο οικονομικά. Είναι γνωστό ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.