iphone-epikindunoi-ioi-krummenoi-mesa-se-dimofili-app.w_lΗ Apple αφαιρεί τις εφαρμογές από το Apple Store μετά τα σοβαρά θέματα ασφαλείας που χτύπησαν τους χρήστες των iPhones. Ποια apps δέχθηκαν επίθεση.

H Apple αναγκάστηκε αφαιρέσει μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές του iPhone και των υπολογιστών Mac από το App Store, λόγω ενός επικίνδυνου ιού που μέσω αυτών εξαπλώθηκε στις δημοφιλείς αυτές συσκευές της.

Ο ιός που χτύπησε την Apple ονομάζεται XcodeGhost και σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, λειτουργεί πείθοντας ουσιαστικά τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν μια τροποποιημένη έκδοση του Xcode – το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία iOS και Mac.


Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, την ταμπλέτα ή τον υπολογιστή, η «μολυσμένη» εφαρμογή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών.

Μιλώντας στο Reuters, η εκπρόσωπος της Apple Christine Monaghan, επιβεβαίωσε το χτύπημα του ιού λέγοντας: «Έχουμε αφαιρέσει τις εφαρμογές από το App Store που γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί με αυτό το πλαστό λογισμικό. Εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές για να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιείται η σωστή έκδοση του Xcode »

Μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή που έχει χτυπηθεί από τον ιό είναι η εφαρμογή μηνυμάτων WeChat, η οποία έχει πάνω από 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Η WeChat επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή τους είχε επηρεαστεί, αλλά αφορά μία παλαιότερη έκδοση και η τελευταία ενημέρωση είναι καθαρή από το κακόβουλο λογισμικό.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.