salata-grafeioΗ δουλειά πάει καλά, στο γραφείο σας επαινούν κι όλα στα επαγγελματικά σας κυλούν ομαλά. Μήπως, όμως, όλα αυτά γίνονται σε βάρος της σιλουέτας σας;

Το καθημερινό τρέξιμο και η πίεση στη δουλειά μπορεί να σας έχουν χαρίσει μια καλή θέση ή μια καλή αξιολόγηση, τα αρνητικά αποτελέσματα, όμως, της αφοσίωσής σας, μπορούν εύκολα να φανούν στη διατροφή. 

Προσπαθώντας να χωρέσετε το μεσημεριανό σας σε ένα πεντάλεπτο, προκειμένου να προλάβετε τις προθεσμίες, τα τηλέφωνα και τα meeting δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τη σιλουέτα σας, κι αυτό γιατί  ο εγκέφαλος χρειάζεται 20 λεπτά για να λάβει το μήνυμα της πρόσληψης τροφής και επομένως το μήνυμα του κορεσμού. Αυτό σημαίνει ότι αν του δίνετε μόνο 5 λεπτά, δεν προλαβαίνει να στείλει σήμα για κορεσμό κι αυτό είναι επικίνδυνο όσον αφορά τη θερμιδική πρόσληψη (το ότι τρώει κάποιος σε 5 λεπτά, δεν σημαίνει ότι δεν τρώει πολύ).

Συγκεκριμένα, όταν επιστήµονες στο Πανεπιστήµιο του Rhode Island ζήτησαν από γυναίκες να «αδειάσουν» ένα πιάτο ζυµαρικά σε λιγότερο από 10 λεπτά, εκείνες κατανάλωσαν κατά 12% περισσότερες θερµίδες απ’ ό,τι όταν είχαν στη διάθεσή τους 30 λεπτά για τον ίδιο σκοπό.

Γι’ αυτό, λοιπόν, την ώρα του φαγητού, φροντίστε να κάνετε ένα διάλειμμα 20-30 λεπτών κι αν σας διακόψει ένα τηλεφώνημα ή κάτι απρόοπτο, σταματήστε να τρώτε και αναβάλλετε το μεσημεριανό σας μέχρι την ώρα που θα μπορείτε να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.