ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΗ  Α.Ε.Π.Ι,  κατήγγειλε η στην Εισαγγελία Κοζάνης , με την υπ. πρωτ. 10623 της 20/3/2015 και κοινοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, 4 συναδέλφους και ζητά την αφαίρεση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων εφόσον δεν προσκομίσουν στην Αστυνομία την απόδειξη πληρωμής.

Έτσι εξεδόθη από την Εισαγγελία Κοζάνης με την υπ. αρ. 481 της 20/3/2015 προς τον Διοικητή Τμήματος ακόμα και αυτόφωρη διαδικασία αν δεν πληρωθεί η Α.Ε.Π.Ι.

Επιπλέον ειδοποιήθηκε το αρμόδιο τμήμα των Δήμων να προχωρήσει στην άρση Άδειας  μουσικών οργάνων σε περίπτωση που αδρανοποιούν στις ανωτέρω προσκλήσεις.

Μας εκπλήσσει όμως το γεγονός, πώς είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτή μία καταγγελία της Α.Ε.Π.Ι από την Εισαγγελία Κοζάνης. Ο Νόμος 2121/93 ορίζει ρητά στο άρθρο 65Α παρ. 4 «Αρμόδιες τον έλεγχο της εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος νόμου και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων είναι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.), οι Αστυνομικές Λιμενικές και Τελωνειακές Αρχές, οι οποίες μετά τη διαπίστωση της παράβασης, ενημερώνουν τους δικαιούχους μέσω του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας».

Σε όλους λοιπόν είναι γνωστό ότι κάθε Βεβαίωση-Δήλωση της Α.Ε.Π.Ι από μόνη της δεν έχει νομική υπόσταση. 

Επίσης το εκπληκτικό είναι, το ίδιο γεγονός, δηλαδή καταγγελίες της Α.Ε.Π.Ι με το ίδιο αντικείμενο, έγινε στις Σέρρες σε 126 συναδέλφους οι οποίοι αθωώθηκαν διότι το κατηγορητήριο που κατατέθηκε με Βεβαίωση-Δήλωση της Α.Ε.Π.Ι. από μόνη της είναι παράνομη και δεν ευσταθή.

Έτσι παρουσιάζετε διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος από τις Εισαγγελίες.

Στην περίπτωση των Σερρών η Εισαγγελία έστειλε όλους τους συναδέλφους Δικαστήριο.

Στην περίπτωση των συναδέλφων Κοζάνης, ζητάει ανάκληση της άδειας μουσικών οργάνων.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή κατά την προσωπική μας εκτίμηση ήταν η πιο νομότυπη  διαδικασία, η περίπτωση της Φλώρινας όπου κατήγγειλε η Α.Ε.Π.Ι  44 συνάδελφους.

Η Εισαγγελία Φλώρινας, μετά από άμεση αντίδραση της Ένωσης καταστημάτων Εστίασης Και Διασκέδασης και του Προέδρου Γρ. Τσαπατσάρη και του προέδρου Φλώρινας Κων/νος Βελιάνης , τέθηκαν όλα στο αρχείο, διότι εξετάσθηκε η κάθε περίπτωση χωριστά και εξακριβώθηκε ότι δεν υπήρχε έλεγχος της Α.Ε.Π.Ι όπως όριζε, με την συνοδεία ένστολου Αστυνομικού.

Η αγανάκτηση των συναδέλφων, όχι μόνο μας εμψυχώνει, αλλά μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε σε απευθείας δικαστικές συγκρούσεις, διότι η  Α.Ε.Π.Ι. παράνομα, μας καταγγέλλει και το χειρότερο, μας αναγκάζει σε ταλαιπωρίες και έξοδα, όπως π.χ. μια προσφυγή κοστίζει 120 ευρώ ή ένα δικαστήριο 400-500 ευρώ.

Και οι 4 συνάδελφοι, με πρωτοβουλία της Ένωσης, αποφασίσθηκε με την αθώωση μας, να προχωρήσουμε σε δικαστικές ενέργειες για αποζημίωση εναντίον της Α.Ε.Π.Ι.

Δημόσια επίσης καταθέτουν οι συνάδελφοι της Κοζάνης και ευχαριστούν την Ένωση, η οποία, ανέλαβε όλα τα έξοδα όχι μόνο της προσφυγής (περίπου 500 ευρώ), αλλά και όλα τα έξοδα των υπολοίπων ενεργειών.

Παραθέτουμε τα εξής έγγραφα:

1.Την Ανάκληση Αδείας.

2.Την εντολή της Εισαγγελίας στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.

3.Την Προσφυγή της Ένωσης εναντίον του Δήμου.

4.Την Αναφορά-Καταγγελία εναντίον της Α.Ε.Π.Ι από την Ένωση στην Εισαγγελία Κοζάνης.
ENVSH 1

ENVSH 2
ENVSH 3
ENVSH 4

    Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος :     ο Γενικός Γραμματέας:

Γρηγόριος Τσαπατσάρης       Βασίλειος Δογραματζής

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Έδρα ΓΡΕΒΕΝΑ
Εργ. Πρωτομαγιάς 1
ΤΚ 51100
ΑΦΜ: 997922712
τηλ: 6906082152
email: enosisdm@gmail.com
url: www.enosisdm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.