Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μετά τις κάλπες έρχεται τσουνάμι φόρων -Ποιοι και τι θα κληθούν να πληρώσουν

16 Σεπτεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

eforia-3-708_2_1

Μετά τις κάλπες έρχεται η ώρα της λυπητερής αφού θα φτάσουν με ηλεκτρονικό ραβασάκι στους φορολογούμενους τα νέα εκκαθαριστικά.

Αγρότες και επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν την καταβολή του αυξημένου φόρου, αφού στις 14 Αυγούστου ψηφίστηκε η αύξηση της προκαταβολής.
Μάλιστα όλοι οι επιπλέον φόροι θα πρέπει να εξοφληθούν μαζί με τον φόρο εισοδήματος που έχει ήδη βεβαιωθεί, αφού στο συνολικό ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι φορολογούμενοι θα έχουν προστεθεί οι έξτρα χρεώσεις. Το σημαντικό όμως είναι πως οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν το δικαίωμα για επιπλέον δόσεις.

Τι ισχύει για τους αγρότες 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αγρότες αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου από το 27% στο 55% κάτι που σημαίνει ότι ενώ αρχικά υπολογίστηκε προκαταβολή 500 ευρώ, πλέον μιλάμε για 1.000 ευρώ.

Ανάλογες θα είναι οι επιβαρύνσεις για ΕΠΕ και ΑΕ, ενώ αυξημένος φόρος έρχεται και για όσους υπάγονται στον λεγόμενο φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Για όσους δηλαδή έχουν αυτοκίνητο άνω των 2.500 κυβικών, αφού ο φόρος αυξάνεται από το 10% στο 13% και κάπως έτσι υπάρχει φέτος μια επιπλέον επιβάρυνση κατά 279 ευρώ ως και 1.146 ευρώ.

iefimerida

This entry was posted on Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2015 at 16:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply