jenkins_13.9_708

Κοιλιακοί, αεροβική γυμναστική και… λίτρα ιδρώτα. Ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι επισκέπτες του γυμναστηρίου δυσκολεύονται να αποχωριστούν το λίπος στην κοιλιά.

Ο λόγος είναι πως δεν αρκεί η γυμναστική, αλλά απαιτείται και ειδική διατροφή, όπως συνιστούν εκείνοι που γνωρίζουν. Αυτό δεν σημαίνει μόνο περιορισμός των θερμίδων, αλλά και προσοχή στις τροφές που επιλέγονται.

Η Τζάνετ Τζένκινς έχει πέντε «χρυσές» συμβουλές για αυτή τη δύσκολη αποστολή. Πρόκειται για μία γυμνάστρια του Χόλιγουντ, με διάσημο πελατολόγιο, η οποία έκανε έναν μικρό κατάλογο με προτάσεις για όσους δίνουν τη… μάχη ενάντια στο λίπος στην κοιλιά, οι οποίοι βέβαια παράλληλα πρέπει να γυμνάζονται για να τα καταφέρουν.

1. Περιορίστε τους σύνθετους υδατάνθρακες που περιλαμβάνει το βραδινό σας στις 100-200 θερμίδες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι τροφές που έχει ανάγκη ο οργανισμός στο πρωινό ή το μεσημεριανό. Προτιμήστε καλής ποιότητας σύνθετους υδατάνθρακες, δηλαδή μη επεξεργασμένες τροφές και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, όπως γλυκοπατάτες, κολοκύθα, καστανό ρύζι, κινόα και φασόλια.

2. Το τελευταίο γεύμα πρέπει να καταναλώνεται 2-3 ώρες πριν από τον ύπνο.

3. Πιείτε 2-3 κούπες πράσινο τσάι κάθε ημέρα, για να αυξήσετε την καύση του λίπους και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό.

4. Αντιμετωπίστε την επιθυμία για κάτι γλυκό τρώγοντας εσπεριδοειδή. Αυτού του τύπου τα φρούτα, όπως τα γκρέιπφρουτ και τα πορτοκάλια, περιέχουν συστατικά που βοηθούν να σταθεροποιηθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνουν την καύση του λίπους, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

5. Καταναλώστε τουλάχιστον 5 γραμ. φυτικών ινών σε κάθε γεύμα ή σνακ. Ενδεικτικά, μία κούπα μπιζέλια έχουν 8,2 γραμ. φυτικές ίνες, μισή κούπα μαύρα φασόλια έχουν 7,5 γραμμάρια, μία κούπα γλυκοπατάτα έχει 6,6 γραμμάρια, δύο κούπες μαρούλι έχουν 2 γραμμάρια και 2 κούπες σπανάκι 1,3 γραμμάρια.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.