djokovic-winnerusopen15
Ο Novak Djokovic είναι ο μεγάλος πρωταθλητής του US Open! O κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε τον Roger Federer σε έναν συναρπαστικό τελικό, που καθυστέρησε 3 ώρες να ξεκινήσει λόγω της βροχής, για να κατακτήσει τον 10ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του και 3ο φετινό!

O Djokovic νίκησε τον Federer με 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 και επέστρεψε στον θρόνο του στη Νέα Υόρκη από το 2011. Αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος του στο US Open, ο 3ος φετινός σε Major μετά από το Australian Open και το Wimbledon, καθώς και ο 10ος συνολικά σε Grand Slam τουρνουά.

Να σημειωθεί πως τον τελικό διαιτήτευσε η Εύα Ασδεράκη, η οποία έκανε το όνειρό της πραγματικότητα διευθύνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα της τελικό ανδρών σε Grand Slam. Η Ασδεράκη έγινε η πρώτη γυναίκα chair umpire που διαιτήτευσε τελικό ανδρών στο US Open και τα πήγε εξαιρετικά, αφού ήταν αλάνθαστη με επιτυχημένα overrules, όποτε χρειάστηκε, κερδίζοντας εγκωμιαστικά σχόλια από τα διεθνή μέσα.

Ο 28χρονος Σέρβος ισοφάρισε το ρεκόρ του σπουδαίου Αμερικανού Bill Tilden με 10 Slams, φτάνοντας στην 7η θέση όλων των εποχών. Κυνηγάει πλέον τους 11 τίτλους των Rod Laver και Bjorn Borg, καθώς και τους 12 του Roy Emerson, που θα τον βάλουν στην κορυφαία 4άδα. Θυμίζουμε πως στις πρώτες 3 θέσεις είναι οι Roger Federer (17), Pete Sampras (14) και Rafael Nadal (14).

Ο Djokovic κέρδισε για 21η φορά τον Federer και ισοφάρισε το σπουδαίο rivalry τους σε 21-21. Επίσης σταμάτησε για 3η συνεχόμενη φορά την προσπάθεια του Ελβετού να φτάσει στον 18ο Grand Slam τίτλο του, μετά από τους δύο τελευταίους μεγάλους τελικούς του στο Wimbledon, το 2014 και το 2015.

O Nole είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της φετινής σεζόν και μετά από το Australian Open και το Wimbledon, ακόμα ένας τίτλος Grand Slam είναι δικός του. Στο μοναδικό Major τουρνουά που δεν κέρδισε φέτος, το Roland Garros, ήταν φιναλίστ.

Έφτασε τους 55 τίτλους στην καριέρα του, βελτιώνοντας το ρεκόρ του ως φιναλίστ σε 55-26 (81 τελικοί). Φέτος έχει φτάσει αισίως στους 7 τίτλους και ακόμα η χρονιά έχει μέλλον. Αυτός ήταν ο 41ο τίτλος του σε σκληρή επιφάνεια και ο 45ος σε outdoor διοργάνωση.

Novak Djokovic

“Κλειδί” στη σημερινή νίκη του Djokovic ήταν η αποτελεσματικότητά στους κρίσιμους πόντους του παιχνιδιού, αφού ο Σέρβος αξιοποίησε τα 6 από τα 13 break points που δημιούργησε, ενώ έσωσε 19(!) του αντιπάλου του. Αντίθετα, ο Federer είχε πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες, αξιοποιώντας μόλις τα 4 από τα 23 break points του! Ο Ελβετός έχασε πολλές κρίσιμες ευκαιρίες, 3 από αυτές και στο τελευταίο game, όταν “άγγιξε” την ισοφάριση σε 5-5!

Επίσης πολύ σημαντική στιγμή για την εξέλιξη του αγώνα ήταν η κατάκτηση του 3ου σετ από τον Djokovic, ένα σετ που ήρθε ενάντια στη ροή του σετ, σε σημείο που έδειχνε να μην ελέγχει τον ρυθμό. Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε τον αγώνα με 35 winners και 37 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που ο Federer είχε 56 winners και 54 λάθη.

Μετά από 200 λεπτά αγώνα ακριβώς (3 ώρες και 20 λεπτά), ο Nole πανηγύρισε ακόμα μια πολύ σπουδαία επιτυχία στην καριέρα του. Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως ο Djokovic κέρδισε μόλις 2 πόντους περισσότερους από τον Ελβετό, 147 έναντι 145.

Ο Djokovic ισοφάρισε τον Federer και πλέον οι δυο τους μετρούν από 21 νίκες, στο δεύτερο μεγαλύτερο rivalry στην ιστορία της Open era, με 42 αναμετρήσεις. Πρώτο είναι αυτό του Djokovic με τον Rafael Nadal, στο οποίο υπάρχουν 44 αναμετρήσεις!

O Nole θα φύγει από τη Νέα Υόρκη πλουσιότερος κατά 3,3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ με τους βαθμούς που θα προσθέσει στη συγκομιδή του θα αυξήσει κι άλλο τη διαφορά του από τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα ο Σέρβος θα φτάσει τους 16.145 βαθμούς, τη στιγμή που ο Roger θα παραμείνει στο Νο2 με 9.545 βαθμούς!

Τα highlights: 

To championship point: 

Η απονομή: 

tennisnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.