meimarakis-ethnos-708

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα, ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στο «Εθνος», επαναλαμβάνει πως η ψήφος του Ιανουαρίου, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν, δεν βοήθησε κανέναν.

«Οι πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η ψήφος διαμαρτυρίας τον Γενάρη, όσο δικαιολογημένη κι αν ήταν δεν βοήθησε κανέναν. Η ψήφος εκείνη μας κόστισε 90 δισ. ευρώ, βαθιά ύφεση και ελλείμματα, νέα έξαρση της ανεργίας. Κόστισε ένα νέο Μνημόνιο, το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου», τόνισε.
«Θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία;», διερωτάται ακόμη.

Οπως επεσήμανε, μια κυβέρνηση με κορμο τη Νέα Δημοκρατία θα έχει χαρακτήρα «εθνικής Ελλάδος», καθώς «θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς. Στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δεν περισσεύει κανείς».

«Εφόσον τα κόμματα συμφωνήσουν στο πρόγραμμα, πιστεύω πως δεν τεθεί ζήτημα προσώπου πρωθυπουργού», προσέθεσε, εξαπολύοντας «πυρά» προς τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο».

Οσον αφορά το ντιμπέιτ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλησε να αποκαλύψει τα «χαρτιά» του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Προτιμώ να σας κρατήσω σε αγωνία. Έχω άλλωστε τόσο πολλά να του πω και τόσο πολλά να ρωτήσω».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.