simaia-mozambikiΟι περισσότερες εθνικές σημαίες απεικονίζουν γεωμετρικά σχήματα, σύμβολα και χρώματα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες στις οποίες θα δείτε κάποια πολύ παράξενα πράγματα…

Μοζαμβίκη – όπλα και βιβλία
Συμβολίζοντας την άμυνα και την ετοιμότητα της χώρας, η σημαία της Μοζαμβίκης απεικονίζει ένα τουφέκι AK-47, ενώ το ανοιχτό βιβλίο από κάτω δείχνει τη σημασία της εκπαίδευσης και το σκαλιστήρι αναπαριστά τη γεωργική ζωή.

Μπελίζ – ξυλοκόποι
Τα σύμβολα στη σημαία του Μπελίζ φαίνεται πως ξεπερνούν αυτά των υπόλοιπων χωρών και η σημαία αποτελεί μια πιο περίπλοκη σύνθεση. Στο κέντρο της απεικονίζεται ένας μιγάς κι ένας μαύρος ξυλοκόπος με εργαλεία κοπής, περιτριγυρισμένοι από 50 φύλλα μαόνι. Η εικόνα αυτή συμβολίζει τη βιομηχανία ξυλείας που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τομέα για τη χώρα.


Ουγκάντα – γερανός (πτηνό)
Στο κεντρικό σημείο της σημαίας της Ουγκάντα δεσπόζει ένας γκρίζος γερανός με στέμμα, ο οποίος συναντάται στην αφρικανική σαβάνα. Τα 3 χρώματα συμβολίζουν τους Αφρικανούς (μαύρο), τον ήλιο της Αφρικής (κίτρινο) και την αφρικανική αδελφότητα (κόκκινο), ενώ το σηκωμένο πόδι του γερανού συμβολίζει την τάση προς τα μπροστά που έχει η χώρα.

Εκουαδόρ – βουνά, ποτάμια στη σκιά του κόνδορα
Η εθνική σημαία του Ισημερινού αποτελείται από 3 χρώματα και ένα πολύ περίπλοκο σχέδιο στο κέντρο της. Σε αυτό υπάρχει ένα βουνό (το Chimborazo που είναι το ψηλότερο βουνό στο Εκουαδόρ), ένα ποτάμι, ένα ατμόπλοιο, ο ήλιος, λόγχες, φύλλα και διάφορα άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τον Ισημερινό. Πάνω από όλα αυτά βλέπουμε έναν κόνδορα που συμβολίζει τη δύναμη της χώρας.

Νεπάλ – φεγγάρι, ήλιος
Καταρχάς να πούμε ότι το πιο αξιοπερίεργο στη σημαία του Νεπάλ είναι το σχήμα της, το οποίο δεν είναι τετράπλευρο, αλλά δημιουργείται συνδυάζοντας 2 μακρόστενα σημαιάκια, στα οποία βλέπουμε το φεγγάρι και τον ήλιο. Μέχρι το 1962 η σημαία ήταν ακόμη πιο παράξενη, καθώς ο ήλιος και το φεγγάρι είχαν ανθρώπινα πρόσωπα, μοιάζοντας με σύγχρονα… emoticon.

clickatlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.