mega_LARGE_t_53761_1373643_type12250

Σε ηλικία 91 χρονών έφυγε από τη ζωή, μια από τις σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η Βούλα Ζουμπουλάκη.

Γεννήθηκε στο Κάιρο στις 24 Σεπτεμβρίου του 1924, και ενώ σπουδάζει στη Νομική Σχολή Αθηνών, παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Μονωδίας του Εθνικού Ωδείου. Το 1951 παντρεύεται τον Δημήτρη Μυράτ τον οποίο γνώρισε ενώ φοιτούσε στη σχολή του Εθνικού.

Ο πρώτος της σημαντικός ρόλος ήταν η Μαρτίριο από το “Σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα”, στο θέατρο Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία Αλ. Μινωτή. Στο ίδιο θέατρο, θα παίξει στα έργα “Φαύλος κύκλος”, “Μάκβεθ”, “Επτά χρόνια φαγούρα”, “Η δικηγορίνα”, “Λυσσασμένη γάτα”, κ.α. Μετά το θάνατο του Δημ. Μυράτ το 1991 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και με το Μοντέρνο Θέατρο του Γιώργου Μεσσάλα.

Στον κινηματογράφο έπαιξε την Αννέτα στην “Στέλλα” του Μιχάλη Κακογιάννη, και σε ακόμα εννέα ταινίες. Για την τελευταία της ταινία, τους “Αθηναίους” του Γ. Αλεξάκη, το 1990, απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Ποιότητας στην κατηγορία Β’ ρόλου. Είχε επίσης τιμηθεί με το Α’ Βραβείο Φεστιβάλ Λισαβόνας το 1964, με το Α’ βραβείο ηθοποιίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1966 και με το Α’ Έπαθλο Μ. Κοτοπούλη το 1961.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου από το Α’ νεκροταφείο στις 4 το απόγευμα.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.