aaaΕπειδή πρόσφατα ανακηρύχτηκε θρησκεία και ο Σατανισμός, πριν κλείσουμε τον κύκλο των σύγχρονων θρησκειών, θεωρήσαμε καλό να τον γνωρίσουμε, όσο επιτρέπει ο χώρος.
Πηγή μας, το βιβλίο του πατέρα

Σεραφείμ Τ.Ζαφείρη: Αντιμέτωποι με τον Σατανισμό.
Κινούμαστε πάνω σ΄αυτό διασκευαστικά.
……………………………..

Αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι στις Η.Π.Α και στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, έγιναν οπαδοί του Σατανά.
Αλλά και στην πατρίδα μας εδώ και μερικές δεκαετίες η ελληνική κοινή γνώμη συγκλονίζεται από περιπτώσεις Σατανισμού.
Ορθόδοξοι χριστιανοί έχουν γίνει μέλη σατανιστικών οργανώσεων και αποκρυφιστικών ομάδων.
(Ο αποκρυφισμός είναι η διδαχή για τα ”απόκρυφα” φαινόμενα, που δε μπορούν να ανακαλυφθούν και να προσδιοριστούν με βάση την επιστημονική σκέψη.
Συνδέει τον άνθρωπο με τη μαγεία και το Σατανά.
Θέτει τον άνθρωπο υπεράνω του Θεού, δηλ. θεοποιεί ανθρώπινες δυνάμεις, τις οποίες απολυτοποιεί με έναν επικίνδυνο τρόπο, καθιστώντας έτσι τον άνθρωπο ευάλωτο στις σατανικές δυνάμεις).

Ο Σατανισμός υπήρχε πάντοτε στις ανθρώπινες κοινωνίες.
Η βάση όλων των ειδωλολατρικών θρησκειών, είναι ο δαιμονισμός, καλυμμένος ή και απροκάλυπτος.
Στην αρχαία Ελλάδα είχαμε το φαινόμενο των μαντείων με πρωτοκορυφαίο το μαντείο των Δελφών, το οποίο έχασε τη μαντική του ικανότητα με την εμφάνιση του Xριστιανισμού (απέσβετο λάλον ύδωρ= έσβησε το νερό που μιλάει , ήταν η απάντηση της Πυθίας στον Ιουλιανό τον παραβάτη).
Επίσης στο Θιβέτ έχουμε την περίπτωση του μάντη του κράτους, ο οποίος χρησμοδοτεί στην κυβέρνηση με τη συνεργασία του διαβόλου.
Ακόμη οι γκουρού (= δάσκαλοι φωτός) στην Άπω Ανατολή και Ασία και οι μάγοι της Αφρικής κυριαρχούν σε μοναστικές κοινότητες και την κοινωνία με τη δύναμη και τις τέχνες του Σατανά, μεταγγίζοντας τη δαιμονική ενέργεια στους οπαδούς τους είτε σε διάρκεια τελετών ή απλών επισκέψεων είτε με ειδικές μυήσεις, όπως στην προ Χριστού Ελλάδα με τα διάφορα αρχαία μυστήρια.

Στη μαγεία και το δαιμονισμό — σατανισμό αναφέρεται και η Αγία Γραφή.
Όταν ο Μωυσής πηγαίνει στο Φαραώ για να απελευθερώσει τους Εβραίους, αυτός επιστρατεύει 40 μάγους, για να τον αντιμετωπίσει.
Ο βασιλιάς Σαούλ καταφεύγει σε μια νεκρομάντισα μάγισσα, για να συνομιλήσει με το πνεύμα του προφήτη Σαμουήλ και αποδοκιμάζεται γι΄αυτό από το Θεό.
Επίσης περίπτωση παθητικού δαιμονισμού είναι οι Γεργεσηνοί δαιμονισμένοι, ενώ ενεργητικού είναι είναι του Ελύμα του μάγου στην Κύπρο και της μαντευομένης κόρης στους Φιλίππους.
Όλη δε η Γραφή βοά ότι ο Χριστός ήρθε ”ίνα λύση τα έργα του διαβόλου”.

Ο Σατανισμός είναι η σχέση με το Σατανά όχι με μια θεωρητική αποδοχή της υπάρξεώς του, αλλά με υπακοή και λατρεία του Σατανά, με παράλληλη δε αποστασία από το Θεό.
Θεωρείται θρησκεία με θεό τον Εωσφόρο και με βασικό θεολογικό πυρήνα ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θεός με τη δαιμονική ενέργεια.

Διακρίνεται σε τρία είδη:
1. Το σχετικό, που συνιστά ασθένεια της ψυχής και κυριαρχία της αμαρτίας στη βούληση του ανθρώπου κατά κύριο λόγο.
Σύμφωνα με το λόγο της Γραφής, αν δεν προσέξει ο άνθρωπος μετά το βάπτισμα, το πονηρό πνεύμα που βγήκε από μέσα του επιστρέφει στην ψυχή με άλλα εφτά χειρότερα πνεύματα και προσπαθεί να κάνει κατάληψη.
Αν τα καταφέρει, τότε ”τα έσχατα εκείνου του ανθρώπου γίνονται χείρονα των πρώτων”.
Ακραία μορφή ο Ιούδας.
2.Τον παθητικό σατανισμό, που αφορά αυτούς που κατέχονται και ενοχλούνται από ακάθαρτα πνεύματα.
3. Τον εκούσιο ή ενεργητικό σατανισμό, όπου ο άνθρωπος συνειδητά αρνείται το Θεό, το βάπτισμά του, την Εκκλησία, και συνεργάζεται και λατρεύει τον Εωσφόρο με τη μαγεία και διάφορες τελετουργίες.

Μαγεία υπάρχει η λευκή και η μαύρη μαγεία.
Στη λευκή ανήκουν: η ονειρομαντεία (όταν έχουμε εξάρτηση άρρωστη από τα όνειρα), η νεκρομαντεία (όταν προστρέχουμε στα μέντιουμ για διάφορες πληροφορίες), η οιωνοσκοπεία (όταν για την πρόβλεψη του μέλλοντος παρατηρούμε το πέταγμα των πουλιών ή διάφορα φυσικά φαινόμενα), η αστρομαντεία ή αστρολογία (όταν συμβουλευόμαστε την κίνηση των πλανητών και των αστέρων για τη ζωή και το χαρακτήρα μας, που δεν αποκλείεται ως μαντική — ξένη ωστόσο από την υγιή πνευματικότητα που χαρίζει ο Χριστός — να αποκαλύπτει μέρος της πραγματικότητας), η χειρομαντεία, η καθρεπτομαντεία, η καφεμαντεία, η χαρτομαντεία, η φαρμακεία (άσκηση μαγείας με μαγικά φίλτρα, ”φαρμάκια”, που προέρχονται από βότανα), η οραματομαντεία ( όταν προβλέπουμε το μέλλον από οράματα που βλέπουμε σε έκσταση και δεν έχουμε ενημερώσει τον πνευματικό), το ξεμάτιασμα, κ.ά.

Υπάρχει και η μαύρη μαγεία, η αιματηρή, με τις θυσίες ζώων ή και ανθρώπων, με τη χύση ή την πόση αίματος.
Αυτό το είδος της μαγείας λένε οι άνθρωποί της κάνει μόνο κακό.
Είναι για παράδειγμα ο σατανισμός της Αφρικής, των κλειστών σατανιστικών οργανώσεων, όπως είναι η ”εκκλησία” του Σατανά της Αμερικής, των σατανιστικών ομάδων που αποκαλύφθηκαν κι εδώ παλιότερα στην Ελλάδα (Παλλήνη), αλλά και πρόσφατα σε άλλα μέρη της πατρίδας μας.

Ο σύγχρονος Σατανισμός που αποκαλείται και Νεοσατανισμός λέγεται ότι είναι παιδί της Νέας Εποχής, η οποία θεωρείται παγκόσμιο αποκρυφυστικό κίνημα και εργάζεται χωρίς Χριστό και εναντίον του Χριστού.
Αυτοχαρακτηρίζεται δε Νέα Εποχή του Υδροχόου.
Το μήνυμά της συνοψίζεται στη λατρεία του Εαυτού, στην αυτοθεοποίηση του ανθρώπου.
Ότι δηλαδή ο άνθρωπος από τη φύση του είναι θεός και δε χρειάζεται το Θεό, για να σωθεί.

Μετά το Νεοσατανισμό επόμενο σκαλοπάτι είναι ο Εωσφορισμός, που έχει την καθαρή πίστη ότι ο διάβολος είναι ο ”αδικημένος”θεός και του πρέπει λατρεία, τιμή και δόξα.
Σήμερα μάλιστα που στην Αμερική ο Σατανισμός έχει αναγνωρισθεί ως θρήσκευμα, στον αμερικανικό στρατό υπάρχει ”ιερέας” – ”ιέρεια” του Σατανά, για να εξυπηρετεί τους σατανιστές στρατιώτες.
Στη Γερμανία, οι οπαδοί του σατανιστικού θρησκεύματος βασανίζουν ανθρώπους μέχρι θανάτου, ξεθάβουν νεκρούς, πίνουν αίμα ζώων, για να δοξάσουν το διάβολο και είναι ιδεολόγοι ρατσιστές.
Οι συμμορίες τους αυτοαποκαλούνται ”οι γυιοί του Σατανά”.

Ο Νεοσατανισμός έχει και τα σύμβολά του, τα οποία έχουν αναγωγική και μυσταγωγική ιδιότητα και αποστολή.
Τέτοια είναι το πεντάκτινο αστέρι, αυτό που εικονίζει το κεφάλι του τράγου, δηλαδή το Σατανά, το εξάκτινο αστέρι ή εξάλφα, το ΑΝΚΗ, αρχαίο Αιγυπτιακό σύμβολο της γονιμότητας και της μετεμψύχωσης, η πυραμίδα,ο σταυρός με το αντεστραμμένο ερωτηματικό, ο αντεστραμμένος σταυρός, το κεφαλαίο άλφα μέσα σε κύκλο, που συμβολίζει την αποστασία του Σατανά και που χρησιμοποιείται πολύ στο ροκ και ιδιαίτερα στο πανκ-ροκ και το New Wave.

Η παλιά μαγεία μεθόδους της είχε τρίχες, νύχια, ύφασμα, ένδυμα, κόκαλα, νεκροκεφαλές, χώμα, ομοιώματα του σώματος ή φωτογραφίες, τελετές με χρήση οργάνων, όπως μαχαίρια, τροχούς.., τάματα, ευχές, προσευχές, όρκους κ.ά.
Ο Νεοσατανισμός έχει κι αυτός αυτά τα μέσα για τη μαγεία.

Τρόποι προσέλκυσης των θυμάτων του είναι:
α. Η μουσική. Κατ΄εξοχήν η Rock (ροκ) και η Ηeavy Metal, η black και death metal.
Όλο το φάσμα της μουσικής αυτής, με τα δαιμονικά σύμβολα και συνθήματα της Νέας Εποχής, με τα ναρκωτικά και την απανθρωπιά, τον αριθμό 666, τη χρήση των αντίστροφων και υποσυνείδητων μηνυμάτων, τους”αγίους” του Σατανισμού και τη σατανική ”ευλογία” του αρχισατανιστή Crowley μυεί ανεπαίσθητα και εν αγνοία τους πολλά νεαρά άτομα στο σατανισμό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν όλα αυτά τα άτομα σατανιστές.
Τα προδιαθέτει όμως κάλλιστα.
Επίσης υπάρχουν τραγούδια που εξυμνούν το Σατανά.
Δίσκοι με εξώφυλλα σατανιστικά.
Παλιότερα έγραψε ο Τύπος: ‘Ένα παγκόσμιο φαινόμενο σατανολατρείας με κύριους προπαγανδιστές κάποιους καλλιτέχνες. Ύμνοι προς το διάβολο και ύβρεις και βλαστήμιες εναντίον του Ιησού Χριστού…και σε ελληνικούς δίσκους μυστηριώδεις ανάποδες εγγραφές σατανιστών”.
β. Η τηλεόραση που με προγράμματά της, που ίσως πωλούν περισσότερο, μας περνάει μηνύματα αποκρυφισμού, πέρα από τον χυδαίο υλισμό, τον άκρατο ερωτισμό, τους φόνους και τις απαγωγές, που όλα αυτά μας μας προδιαθέτουν σε ό,τι σατανικό.
γ. Το ίντερνετ. Τελευταία εξαρθρώθηκε σατανιστικό κίνημα που χρησιμοποιούσε το ίντερνετ, για να προσηλυτίζει νέα μέλη και να διακινεί αποκρυφιστικό υλικό.
δ. Τα βιβλία, όπου μπορεί κάποιος να βρει μάγια, ξόρκια, ευχές, κατάρες.
Υπάρχουν και αντίστοιχα βιβλιοπωλεία που πωλούνε τα βιβλία αυτά, όπως και διάφορα είδη σατανικής ”ευλαβείας”.
Στις οργανωμένες γιορτές για το βιβλίο παρελαύνει σε όλο του το μεγαλείο ο αποκρυφισμός.
ε. Πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια.., τα τέρατα τσέπης…
στ. Η γιόγκα και ο διαλογισμός.
ζ. Η παγκόσμια οργάνωση ”Ενωτική Εκκλησία” του Κορεάτη αιρεσιάρχη Μουν, που ελέγχει σε παγκόσμια κλίμακα ισχυρά Μ.Μ.Ε.
η.Οι παραθρησκευτικές και ολοκληρωτικές ομάδες
θ.Η Μασονία κ.ά.
…………………………………….
Εδώ κλείνουμε το θέμα.
Πολύ ακροθιγώς παρουσιάσαμε το Σατανισμό, που πρέπει και να μας φοβίσει και να μας προβληματίσει.
Ιδιαίτερα τους γονείς.
Για να μη θεωρούμε τα πάντα αθώα και επιτρεπόμενα.
Η άγνοια και η περιέργεια σκοτώνουν.
Δε σημαίνει βέβαια ότι θα γίνουν όλα τα παιδιά, που ακούν ροκ ή διαβάζουν τα βιβλία του Χάρρυ Πότερ, σατανιστές οπωσδήποτε, αλλά όσα παιδιά έγιναν σατανιστές οπωσδήποτε είχαν μια μικρή ή μεγάλη σχέση με τη ροκ και τα συναφή.
Είμαστε σε μια εποχή αποκρυφιστική.
Κι ένας να χαθεί είναι κρίμα.
Δεν περισσεύει κανείς από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και την Ορθόδοξη Ελλάδα μας.
Ας ψάξουμε το θέμα περισσότερο ο καθένας κι ας μην εφησυχάζουμε.
Αμήν

Ζιώγα Κατερίνα
Εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.