Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Ουγγαρία κατασκευάζει φράχτη για τους πρόσφυγες – Τρία χρόνια φυλακή για όσους τον περνούν

29 Αυγούστου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΜε τριετή φυλάκιση θα τιμωρούνται όσοι συλλαμβάνονται να περνούν το φράχτη που κατασκευάζει η Βουδαπέστη στα σύνορα με τη Σερβία, σύμφωνα με σχέδιο νόμου.

Το νομοσχέδιο αυτό, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει 13 μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει μεταξύ άλλων να επιβάλει σκληρότερες ποινές στους διακινητές αλλά και τη δημιουργία μιας «ζώνης» στα σύνορα όπου θα παραμένουν οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους.

Στις 31 Αυγούστου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεταλλικού φράχτη, ύψους περίπου 4 μέτρων και μήκους 175 χιλιομέτρων, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Από τις αρχές του έτους 140.000 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή- έχουν περάσει από τα σύνορα αυτά και οι 10.000 από αυτούς μπήκαν στην Ουγγαρία την τελευταία εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο, με το οποίο τροποποιείται ο ποινικός κώδικας, δίνει περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία και τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις να παρεμβαίνουν σε «καταστάσεις κρίσης». Εφόσον εγκριθούν, τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου.

This entry was posted on Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2015 at 12:50 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply