KALPH - ΚΑΛΠΗΗ 20η Σεπτεμβρίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται να «κλειδώνει» για τις 20 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία των εκλογών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται απαραίτητο, με δεδομένη την άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να προσέλθουν σε αυτή την σύσκεψη. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή η το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Αντιδρά ο Μεϊμαράκης και ζητά Συμβούλιο Αρχηγών

Να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά το πέρας των διερευνητικών εντολών ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, απαντώντας σε “επίσημες διαρροές”.

Είπε ότι είναι απαραίτηση η σύγκλιση όχι μόνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή αλλά και για να αποφασίσει για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία να ανατεθεί η εντολή στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.