biblio-26-selidwn-skarfalwnei-sta-top-tis-amazon_1.w_lΟ διεθνής Τύπος το χαρακτηρίζει «φαινόμενο». Σκαρφάλωσε στην κορυφή των πωλήσεων του Amazon και έχει ένα «μυστικό» που του δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα…

Υπό «κανονικές συνθήκες» ένας συγγραφέας θα ένιωθε προσβολή στη σκέψη ότι προκαλεί νύστα στον αναγνώστη του.

Όμως, αυτό δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Ίσα – ίσα…

Ένα παιδικό βιβλίο 26 σελίδων με τίτλο «Το Κουνέλι που θέλει να πέσει για ύπνο», έχει γίνει πρώτη είδηση.

Σκαρφάλωσε στην κορυφή των πωλήσεων του Amazon σε Ευρώπη και ΗΠΑ -γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά για βιβλίο που αφορά σε ανεξάρτητη έκδοση συγγραφέα και όχι εκδοτικού οίκου- και κάνει τους γονείς να τρέχουν (με την καλή έννοια).

Το βιβλίο είναι του ΣουηδούCarl-Johan Forssén Ehrlin, ειδικού στη Συμπεριφορά, εκδόθηκε πρώτη φορά στην πατρίδα του πριν από τέσσερα χρόνια και κυκλοφόρησε στα αγγλικά μόλις πριν έναν χρόνο. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο εκτοξεύτηκε στην κορυφή του Amazon και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στην πραγματικότητα είναι ένα βιβλίο γραμμένο με συγκεκριμένες επιστημονικές «τεχνικές», που υπόσχεται -και το τηρεί- να αποκοιμίσει τα παιδιά σας σε χρόνο ρεκόρ.

Για την ακρίβεια, υπόσχεται ότι μπορεί να κάνει οποιονδήποτε και όχι μόνο τα παιδάκια να αποκοιμηθεί.

Και ναι, οι γονείς το επιβεβαιώνουν. Μαζικά.

Τα ενθουσιώδη και σίγουρα, γεμάτα ανακούφιση, σχόλια που στέλνουν στο Amazon είναι του τύπου «Είμαι άφωνη. Μέχρι να αποκοιμηθεί το παιδί μου περνούσαν 2 – 3 ώρες και τώρα αυτό συμβαίνει σε 12 λεπτά. Ακόμη και στη μέση της δεύτερης σελίδας».

Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να διαβάσουν οι γονείς το βιβλίο, όπως θα έκαναν με οποιοδήποτε παραμύθι, οποιοδήποτε ιστορία λίγο πριν τον ύπνο. Με ήρεμη, σταθερή φωνή, όπως όταν λικνίζεις ένα μωρό για να νυστάξει.

Στο βιβλίο υπάρχουν σχετικές «οδηγίες», ωστόσο επισημαίνεται και το αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχει κάποιος «μαγικός» τρόπος.

Βασική προϋπόθεση είναι ένα ήρεμο περιβάλλον που θα οδηγήσει το παιδί γλυκά γλυκά στον ύπνο.

 

thetoc