Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θερμότερος μήνας στην ιστορία ο Ιούλιος του 2015

23 Αυγούστου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΥΣΩΝΑΣ
Ως τον πιο ζεστό μήνα στην ιστορία κατέγραψε τον Ιούλιο η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία για τους Ωκεανούς και την Ατµόσφαιρα, ενώ το 2015 είναι μέχρι στιγμής η θερμότερη χρονιά.

Η ανακοίνωση ήρθε τρεις μήνες προτού οι ηγέτες χωρών του κόσμου συναντηθούν στο Παρίσι για να προσπαθήσουν να έρθουν σε συμφωνία για το κλίμα.

Στη μηνιαία έκθεση της για το κλίμα παγκόσμια, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, η Υπηρεσία είπε ότι πολλές χώρες καθώς και ωκεανοί παγκόσμια βίωσαν καύσωνες, ενώ η θερμοκρασία όλων των ωκεανών “χτύπησε” ψηλά νούμερα τον περασμένο μήνα.

Ένας από τους στόχους των συνομιλιών για το κλίμα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι να σταματήσει η παγκόσμια θερμοκρασία να ανεβαίνει περισσότερο από 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι το φράγμα πάνω από το οποίο ο κόσμος θα υποφέρει από συνεχώς αυξανόμενες πλημμύρες, ξηρασίες, καταιγίδες και άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η αλματώδης άνοδος της θερμοκρασίας μπορεί να αποδοθεί κυρίως στην καύση ορυκτών καυσίμων από τους ανθρώπους.

megatv

This entry was posted on Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2015 at 20:31 and is filed under ΚΑΙΡΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply