bundestag_708Ανταρσία-προάγγελος για την ψηφοφορία της Τετάρτης σημειώθηκε από συντηρητικούς βουλευτές της παράταξης της Ανγκελας Μέρκελ για τη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Σε μια ψηφοφορία-τεστ για την σημερινή συνεδρίαση στην Μπούντεσταγκ, 60 από τους 311 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν, σύμφωνα πληροφορίες του Reuters.

Τα 56 «όχι» και οι 4 αποχές στην ψηφοφορία της Τρίτης, πλησίασε τον αριθμό των 65 βουλευτών από το συντηρητικό στρατόπεδο, οι οποίοι τον περασμένο μήνα αρνήθηκαν να στηρίξουν τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης.
Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Bild υποστηρίζει ότι μέχρι και 120 βουλευτές του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών θα μπορούσαν να καταψηφίσουν ή να απόσχουν από την ψηφοφορία για το πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ.ευρώ που συμφώνησε η Ελλάδα με τους πιστωτές της.

Η έγκριση του ελληνικού πακέτου από την γερμανική Βουλή, όπως σημειώνει το Reuters, είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι το Βερολίνο είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής ενιαία ζώνη του ευρώ και έχουν υπάρξει πολλοί βουλευτές που αντιδρούν, εγείροντας αμφιβολίες για το ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την υπερχρεωμένη Ελλάδα.
Πάντως, τόσο η Καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρά τις προηγούμενες ανησυχίες τους, κάλεσαν τους βουλευτές από το CDU και το CSU να υπερψηφίσουν στη συμφωνία.

Το Reuters τέλος σημειώνει ότι η στήριξη από άλλες πλευρές, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), και τους Πράσινους της αντιπολίτευσης θα σήμαινε έγκριση αλλά μια εξέγερση από έναν μεγάλο αριθμό συμμάχων της θα ήταν επιζήμια για τη Μέρκελ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.