Νέες δυνατότητες για τους καλλιεργητές και για την βιώσιμη ανάπτυξη
17.8.2015 ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η χθεσινο βραδινή πρωτοβουλία των δύο βουλευτών για την ενημέρωση των καλλιεργητών αρωματικών φυτών και βοτάνων στο Μεγάλο Σειρήνι. Σημαντικός αριθμός καλλιεργητών συμμετείχε στην εκδήλωση, όπου και συζητήθηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες που προσφέρονται για την αγροτική παραγωγή και για την βιώσιμη ανάπτυξη στον τόπο μας.

«Οι θησαυροί της ελληνικής γης», που διακρίνονται και κατηγοριοποιούνται σε ευρείες ομάδες και σύνολα πρωτογενών και παράγωγων προϊόντων, εξαιρετικά ωφέλιμων για την υγεία του ανθρώπου, χάρη στις θεραπευτικές τους ιδιότητες, καθίστανται μία νέα και εναλλακτική διέξοδος για την αναβάθμιση των καλλιεργειών και για τη δημιουργία προϋποθέσεων βιώσιμης ανάπτυξης, που θα συνδέσουν τα Γρεβενά με την καινοτομία και την πρωτοπορία στον πρωτογενή τομέα.

Ήδη στο Σειρήνι έχει ξεκινήσει ένας πρώτος πυρήνας του εγχειρήματος με καλλιέργειες τριαντάφυλλων και λεβάντας σε έκταση 25 στρεμμάτων, ενώ εξετάζεται η επέκταση του και σε άλλες εκτάσεις με καλλιέργειες νέων ειδών. Συγχρόνως προτάθηκε και η δημιουργία ενός νέου και πρότυπου αποστακτηρίου στον Νομό Γρεβενών, αφού οι καλλιεργητές αποφασίσουν για την οργανωτική συνεργασία τους σε συνεταιριστική βάση.
17.8.2015 ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΡΗΝΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ 1

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την ενημέρωση, που τους έγινε από τους κυρίους Κοψαχείλη και Κασαπίδη, οι οποίοι και εισηγήθηκαν την πραγματοποίηση νέων εκδηλώσεων και δράσεων στο αμέσως προσεχές διάστημα, με επικέντρωση και εμβάθυνση στην αγροτική παραγωγή, προκειμένου να χαραχθούν νέοι δρόμοι για την τοπική και αγροτική οικονομία ως αντιστάθμισμα στην κρίση, διανοίγοντας νέες προοπτικές για τους νέους καλλιεργητές και για τη νέα γενιά των αγροτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.