ΥΔΡΑΥπάλληλοι της ταβέρνας που διατηρούσε, γεωργιανής καταγωγής, είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται πίσω από τη ληστείαστο σπίτι του εστιάτορα στην Υδρα τα

ξημερώματα της Κυριακής και ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες αργότερα.

Οι ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο σπίτι του εστιάτορα, φίμωσαν και έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγο του, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν. Τώρα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το αν ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου, που άφησε την τελευταία του πνοή, βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια, λόγω της πίεσης. Η 56χρονη σύζυγός του Χριστίνα Μερτζάνη κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία.

Ηδη, στο ΑΤ της Υδρας έχουν προσαχθεί επτά άτομα, εκ των οποίων οι πέντε περιφέρονταν στο λιμάνι αναζητώντας θαλάσσιο ταξί να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα ή τη Γλυφάδα λίγα λεπτά μετά τη ληστεία. Οι δύο είναι εργαζόμενοι στην ταβέρνα της οικογένειας, ενώ εκτιμάται ότι διαφεύγει ένα ζευγάρι ακόμη καθώς δεν βρέθηκαν στους προσαχθέντες τα χρήματα που άρπαξαν από το σπίτι του εστιάτορα. Οι πληροφορίες μιλάνε για περίπου 40.000 ευρώ σε χρήματα και κοσμήματα.

Το χρονικό της ληστείας

Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου, μαζί με την 56χρονη σύζυγό του Χριστίνα Μερτζάνη, έκλεισαν το βράδυ το εστιατόριό τους που βρίσκεται στη θέση Ξερή Ελιά και επέστρεψαν σπίτι τους. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς, μέχρι τις 02:15 μιλούσαν με το σύζυγο της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια του διώροφου σπιτιού τους.

Γύρω στις 2:30 οι ληστές (πιθανότατα Γεωργιανοί) ξήλωσαν τη σίτα από το παράθυρο του ισογείου και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Πρώτα πήγαν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σύζυγος του άτυχου 67χρονου και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα, την φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια. Στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγο της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντας τον. Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, έφυγαν, αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο.

Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή, αν δηλαδή βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια λόγω της πίεσης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.