Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εταιρεία Amazon: Απάνθρωπες συνθήκες και κλάματα από τους εργαζόμενους

17 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

amazon708_0Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων. Το Amazon θα μπορούσε να αποτελεί όνειρο κάθε εργαζόμενου όμως μια έρευνα των New York Times έρχεται να δείξει πως αρκετοί από αυτούς, υποφέρουν από τις συνθήκες εργασίας.

Το να βάζει τα κλάματα ένας εργαζόμενος από τις πολλές και σκληρές ώρες εργασίας πίσω από το γραφείο του, φαίνεται ότι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει έπειτα από δημοσίευμα των New York Times, όπου περισσότεροι από 100 υπάλληλοι της εταιρείας, θέλησαν να μιλήσουν ανώνυμα.

Οι επικεφαλής των τμημάτων φέρονται πολλές απάνθρωπα, σπρώχνοντας τους υπαλλήλους ακόμη και στα όρια της κατάρρευσης. Για τους καλύτερους μάλιστα υπαλλήλους έχει βγει το ψευδώνυμο «Amabots» λόγω του ότι έχουν εναρμονιστεί τόσο καλά με το σύστημα της εταιρείας.

Οι περισσότεροι εργάζονται για περισσότερες από 80 ώρες την εβδομάδα ενώ είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που μένουν στο γραφείο μέχρι αργά τα μεσάνυχτα και αυτό αποδεικνύεται όπως ανέφεραν στην έρευνα, από τα e-mail που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Στο δημοσίευμα μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες πως σε υπαλλήλους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από βαριές αρρώστιες, δεν δίνεται αρκετός χρόνος ανάρρωσης ενώ η εταιρεία σε αντίθεση με τον άλλο κολοσσό, τη Google, δεν δίνει δωρεάν μεσημεριανό φαγητό αλλά ούτε διαθέτει μεταφορικά μέσα. Υποχρεώνει μάλιστα τον κάθε υπάλληλο να επιστρέφει οποιοδήποτε μπόνους λάβει, σε περίπτωση που δηλώσει παραίτηση μέσα σε διάστημα ενός έτους.

Πάντως, ένας εκ των υπευθύνων της εταιρείας όταν κλήθηκε να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, διατηρώντας την ανωνυμία του αρκέστηκε να πει πως «Τα περισσότερα από αυτά που γράφτηκαν είναι ψευδή»

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 17 Αυγούστου, 2015 at 21:55 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply