mpyra - μπυραΔρόσισε τα καλοκαιρινά μεσημέρια και βράδια με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα που εκτός από απόλαυση έχει να σου προσφέρει και άλλα καλά, άσε που τελικά δεν παχαίνει κιόλας.

Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο ωστόσο η μπίρα έχει τα καλά της και για την υγεία. Μάλιστα, ένα ποτηράκι μπίρα μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, χαρίζοντας απόλαυση αλλά και ευεργετικές ιδιότητες. Ρίξε μια ματιά σε 10 οφέλη της.

mpira_204688390

Έχει πολλά θρεπτικά συστατικά
Μιας και παράγεται κυρίως από νερό, κριθάρι, ζύμη (ή μαγιά) και λυκίσκο -σε κάποιες μπίρες προστίθενται και άλλα συστατικά όπως ζάχαρη ή άλλα δημητριακά- περιέχει σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο), πυρίτιο και υδατάνθρακες.

Κάνει καλό στην καρδιά και τα νεφρά
Όταν καταναλώνεις μπίρα με μέτρο κάνεις ένα δώρο στην καρδιά σου καθώς οι φυτικές ίνες που περιέχει μειώνουν τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα και συνεπώς, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων, ενώ οι αντιοξειδωτικές της ουσίες επίσης προστατεύουν την υγεία της καρδιάς. Όσον αφορά στα νεφρά, η υψηλή περιεκτικότητα της σε νερό ενισχύει τη σωστή λειτουργία των νεφρών απομακρύνοντας τις τοξίνες από το σώμα. Επιπλέον, μια και είναι διουρητική μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης πέτρας στα νεφρά.

iStock_000009051752Small_ΟΚ

Καταπολεμά την οστεοπόρωση
Ανάμεσα στις ευεργετικές ιδιότητες της μπίρας είναι και ότι ενισχύει τη σκελετική δύναμη, μειώνοντας τη σταδιακή μείωση της πυκνότητας των οστών. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει μόνο όταν δεν υπερβάλλεις στην κατανάλωση της μπίρας.

Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης Alzheimer
Λόγω του πυριτίου που περιέχει, η μπίρα μειώνει της πιθανότητας εμφάνισης προβλημάτων μνήμης, άρα μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου Alzheimer. Πέρα από την ενίσχυση της μνήμης η μπίρα βοηθά παράλληλα και στη συγκέντρωση.

Κάνει καλό στα μαλλιά και το δέρμα
Δεν είναι τυχαίο ότι στην αγορά κυκλοφορούν σαμπουάν μπίρας, μιας και το διάσημο ποτό δίνει λάμψη στα μαλλιά και το δέρμα, κυρίως λόγω της βιταμίνης Β που περιέχει. Συγκεκριμένα η κατανάλωση μπίρας βοηθάει την ενυδάτωση του δέρματος, ενώ ένα λούσιμο με μπίρα μια στο τόσο κάνει καλό στα άτονα και θαμπά μαλλιά, ενώ τους χαρίζει και όγκο. Δεν είναι ανάγκη βέβαια, να λούζεσαι με μπίρα καθημερινά, μια στο τόσο αρκεί.

mpira_114306505

Είναι ό,τι πρέπει για μετά τη γυμναστική!
Οι υδατάνθρακες που περιέχει σου χαρίζουν ενέργεια, που έχεις τόσο ανάγκη ειδικά μετά από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα γυμναστικής, ενώ οι μπίρες που δεν περιέχουν αλκοόλ σε ξεδιψάνε κιόλας.

Μπίρα για ύπνο σαν… πουλάκι
Μπορεί το μυαλό να πηγαίνει στον βαθύ ύπνο που ακολουθεί συνήθως ένα μεθύσι, ωστόσο δεν εννοούμε αυτό. Το μυστικό της βρίσκεται στο λυκίσκο που περιέχει, ο οποίος είναι γνωστός για τις καταπραϋντικές και ηρεμιστικές του ιδιότητες.

Τέλος στο μύθο της κοιλίτσας
Μπορεί να σε τρομάζει η λεγόμενη “μπιροκοιλιά” αλλά η αλήθεια είναι ότι δε σε παχαίνει η μπίρα, τουλάχιστον όταν την καταναλώνεις σε λογικές ποσότητες -περίπου 1 ποτήρι τη μέρα. Ο μεγαλύτερος εχθρός της σιλουέτας σου είναι οι μεζέδες που συνοδεύουν τη μπίρα ή αλλιώς λουκάνικα, αλλαντικά, τυριά, πατατοσαλάτα, ξηροί καρποί, κλπ. Και από θερμίδες; Ένα συνηθισμένο ποτήρι των 300ml αποδίδει περί τις 120 – 150 θερμίδες, με το νούμερο να πέφτει όσο πέφτει και η ποσότητα του αλκοόλ που περιέχουν με τις μπίρες χωρίς αλκοόλ να έχουν γύρω στις 70 θερμίδες ανά ποτήρι. Στα συν ότι δεν περιέχει λιπαρά ενώ έχει και ελάχιστα σάκχαρα.

iStock_000008835779Large_ΟΚ

Ήξερες ότι;
* Οι ξανθές μπορεί να πίνονται παγωμένες αλλά οι μαύρες πίνονται πιο ευχάριστα όταν είναι απλά δροσερές.
* Όσο και να βιάζεσαι να απολαύσεις τη μπίρα δεν πρέπει να τη βάζεις ποτέ στην κατάψυξη, γιατί αλλοιώνονται τα συστατικά της ενώ όταν πας να την ανοίξεις δε θα αποφύγεις το “ατύχημα” της υπερχείλισης. Δεν ισχύει το ίδιο με το ποτήρι της μπίρας βέβαια, που μπαίνοντας για λίγο στην κατάψυξη σου δίνει και ωραίο εφέ πραγματικά παγωμένης μπίρας.

olivemagazine

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.