Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Reuters: Υπό στενή επιτήρηση της ΕΕ η Ελλάδα μετά τη συμφωνία

13 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

vryxeles_12.8_708Υπό στενή επιτήρηση σκοπεύει να κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση την Ελλάδα, μετά από τη συμφωνία, σύμφωνα με το Reuters.

Το νέο πρόγραμμα των 85 δισ. ευρώ θα περάσει από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης από τους δανειστές τον Οκτώβριο, ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ενώ σημείωναν επίσης ότι η όποια συζήτηση για την ελάφρυνση χρέους θα γίνει αργότερα.

«Θα γίνει μια αυστηρή πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής των μέτρων τον Οκτώβριο», προειδοποίησε πηγή της ΕΕ. Αλλες πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι τα ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα μπουν σε ειδικό λογαριασμό και οι τράπεζες θα πάρουν την ένεση ρευστότητας μόνο μετά από τα stress tests, στα τέλη Οκτωβρίου. Ομως ένα πρώτο ποσό, της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, θα διατεθεί άμεσα για να τονωθεί η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες ενώ οι αρχές θα διεξαγάγουν έναν λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο των πόρων τους που αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2015 at 21:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply