ekptoseiseu-708Αλλαγές στην λειτουργία της αγοράς επέρχονται με μέτρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου που έχει εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπονται μεταξύ άλλων αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτων, μέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος και μέτρα απελευθέρωσης πώλησης του ψωμιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων – προσφορών. Δηλαδή η κάθε επιχείρηση να πραγματοποιεί εκπτώσεις όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται από το κράτος όπως ισχύει σήμερα.

Στις επίμαχες διατάξεις προβλέπεται ότι θα παραμείνουν οι ισχύουσες τέσσερις εκπτωτικές περίοδοι (χειμερινές, καλοκαιρινές ενδιάμεσες ανοιξιάτικες, ενδιάμεσες φθινοπωρινές) οι επιχειρήσεις αποκτούν πλέον την ευχέρια να προχωρούν σε εκπτώσεις ανάλογα με τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των καταναλωτών.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.