ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΚΑΣΚΑΝΤΕΡ

TSIXIRIDIS
Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Νίκος Τσαχιρίδης, o ηθοποιός που έγινε γνωστός από τον ρόλο του κακού σε πολλές ελληνικές ταινίες. Ο Νίκος Τσαχιρίδης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1933. Παιδί του ποντιακού ξεριζωμού και ορφανός από πατέρα, βγήκε από πολύ μικρός στην σκληρή βιοπάλη της ζωής.

Έπαιξε σε πάρα πολλές ταινίες τόσο του ασπρόμαυρου όσο και του έγχρωμου ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στην ταινία «Μαγική πόλη» (1954 ), όπου ο Νίκος Κούνδουρος του έδωσε έναν μικρό ρόλο, ενώ μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες που πήρε μέρος ήταν : Καμικάζι αγάπη μου, Φυλακές ανηλίκων, αλλά και στα Κανόνια του Ναβαρόνε. ήταν αυτός που έκανε μαθήματα ποδοσφαίρου στον Στράτο Τζώρτζογλου για την ταινία του Παντελή Βούλγαρη,Η φανέλα με το εννιά.

Οι ρόλοι του ήταν κυρίως δευτερεύοντες, αλλά σκληροί. Εκτός από ηθοποιός υπήρξε ποδοσφαιριστής και μέλος του Πανελλήνιου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών ( ΠΣΑΠ ), ενώ παράλληλα ήταν και ένας από τους καλύτερους κασκαντέρ του κινηματογράφου. Ζούσε στα Μελίσσια. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ

Στο θάνατο του ηθοποιού, αναφέρθηκε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Νίκος Μαστοράκης εκφράζοντας την πικρία του γιατί ο Νίκος Τσαχιρίδης ξεχάστηκε από όλους…. Χαρακτηριστικά έγραψε:

“O KAΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ
Αχ, ρε Νικο. Σου αξιζαν πολλα περισσοτερα απο ενα τσαλακωμενο κηδειοσημο. Καλε, υπακουε, γελαστε ηθοποιε μου, απο την κολαση του Island of Death, να πας νον στοπ Παραδεισο.”

tff

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.