Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά.
 
Υλικά
- 450 γραμμάρια κιμάς από σπάλα, με λίγο λίπος
 - Αν μπορείτε τα 200 γραμμάρια να είναι αρνίσιος κιμάς, τόσο καλύτερα
 - 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - Ξερό ψωμί 400 γραμμάρια
 - 1 κουταλιά ξύδι ποιοτικό κρασιού
 - Ρίγανη, χοντρό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
 - Λίγο ελαιόλαδο
 - Λίγη κέτσαπ για νοστιμιά επιπλέον
 
Εκτέλεση
- Βάζετε το ξερό ψωμί να μουλιάσει σε άφθονο νερό
 - Είναι πολύ βασικό να έχουμε ψωμί στα μπιφτέκια μας
 - Γίνονται εξαιρετικά αφράτα, είναι το πρώτο μυστικό!
 - Οταν μουλιάσει το ψωμί το στίβουμε πολύ καλά στο χέρι
 - Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ
 - Ρίχνουμε σε μικρά τρίμματα και την ψίχα ψωμιού
 - Μη βάζετε δυόσμο, βαραίνει τη γεύση και σβήνει τη γεύση του κρέατος
 - Ο μαϊνταντός είναι προτιμότερος
 - Θέλει καλό μασάζ το μείγμα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα
 - Κάντε αρκετά χοντρές μπαλίτσες για μπιφτέκια, όταν ψηθούν να είναι ζουμερά
 - Μυστικό νούμερο 2: Θέλουν πολύ καυτή σχάρα ή πολύ καυτό μπάρμπεκιου τα μπιφτέκια
 - Ετσι, δεν ξηραίνονται στο εσωτερικό, κρατούν υγρά και είναι νόστιμα
 

iefimerida
