Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο Δήμο Δεσκάτης η 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία 2015 (εικόνες)

10 Αυγούστου, 2015 by Χρήστος Μίμης

aimodot 5Για πρώτη χρονιά διοργανώθηκε Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών στο Δήμο Δεσκάτης την Κυριακή 9 Αυγούστου.

Η αγωνία των διοργανωτών μέσα από τις τηλεφωνικές επαφές εμφανής, όπως εμφανές και το ότι προσπάθησαν πολύ και τα κατάφεραν.

Όταν έφτασε το αυτοκίνητο του Συλλόγου Αιμοδοτών Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ με τη ¨Φλόγα της Αγάπης¨ τη φλόγα της ανιδιοτελούς προσφοράς, αντικρίσαμε περισσότερους από (100) εκατό πολίτες μικρούς και μεγάλους να μας περιμένουν μπροστά από το Δημαρχείο και ακόμη περισσότεροι,  λίγο παραπάνω στην κεντρική πλατεία.

Οι  ψυχές της οργάνωσης  ο Δήμαρχος κ. Καραστέργιος Δημήτρης και ο Θύμιος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών αιμοδοτών Δεσκάτης κ. Ζαγκανίκας Νίκος και οι συνεργάτες τους σε πλήρη ένταση και με απόλυτο ενθουσιασμό να συντονίζουν τα πάντα.

Οι Λαμπαδηδρόμοι πεζοί αφού διέτρεξαν τους δρόμους της πόλης με τα μηνύματα της Αιμοδοσίας και  της Δωρεάς Ζωής να ακούγονται από το ηχοσύστημα του συνοδού αυτοκινήτου μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα του εθελοντισμού σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη, κατέληξαν στην κεντρική πλατεία όπου έγιναν οι απαραίτητες ομιλίες. Ο δήμαρχος τόνισε ότι και ο ίδιος είναι Εθελοντής Αιμοδότης και αιμοπεταλιοδότης και ότι ο Δήμος στέκεται  αρωγός σε κάθε προσπάθεια των Αιμοδοτών, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Ζαγκανίκας Νίκος κάλεσε τους συμπολίτες του να μην λήψη κανένας από την επόμενη Αιμοδοσία, ζητώντας κάθε σπίτι να έχει έστω και έναν Αιμοδότη. Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΑ Κοζάνης ¨Γέφυρα Ζωής¨ κ. Τσαουσίδης Θεόδωρος συνεχάρη τους διοργανωτές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες για τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον τους. Ευχήθηκε η Λαμπαδηδρομία να δώσει την αφορμή σε ακόμη περισσότερους να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, έδωσε όμως έμφαση στο θέμα της Δωρεάς Ομφάλιου Αίματος (Βλαστοκυττάρων) και στη Δωρεά Μυελού των Οστών. Αφού έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις για την Αξία και τη μοναδικότητα της Δωρεάς Μυελού των Οστών και το πόσο απλά και ανώδυνα μπορείς πλέον να σώσεις μια ζωή στην κυριολεξία και βλέποντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με πρώτο αυτό του Δημάρχου, ζήτησε αμέσως ένα τραπεζάκι για να οργανώσει λήψη στοματικού επιχρίσματος (Σάλιου). Παρά το προχωρημένο της ώρας έδωσαν δείγμα τριάντα πέντε (35) πολίτες της Δεσκάτης και βέβαια συμφωνήθηκε να ακολουθήσει και άλλη εκδήλωση το φθινόπωρο.

Τη Λαμπαδηδρομία ακολούθησε εκδήλωση με τη χορωδία του Δήμου και μουσικό συγκρότημα. Τα στελέχη της ¨Γέφυρας Ζωής αποχώρησαν κατά τη 01:00 ενώ η διασκέδαση στα 850 μέτρα της δροσερής πλατείας της Δεσκάτης συνεχιζόταν. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους κατοίκους της Δεσκάτης για την απόλυτη συμμετοχή, γιατί και αυτοί που δεν έτρεξαν ως Λαμπαδηδρόμοι μας περίμεναν και μας χειροκροτούσαν έξω από τα σπίτια τους ή τα μαγαζιά όπου κάθονταν. Μια τέλεια διοργάνωση που θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Δείτε εικόνες:

aimodot 1

aimodot 2

aimodot 3

aimodot 4

aimodot 5

aimodot 6

aimodot 7

aimodot 8

aimodot 9

aimodot 10

aimodot 11

aimodot 12

aimodot 13

aimodot 14

aimodot 15

aimodot 16

aimodot 17
ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ- ΧΑΡΙΣΕ  ΖΩΗ
Με σεβασμό στους Ασθενείς και εκτίμηση στους Εθελοντές Αιμοδότες.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος   Η Γ. Γραμματέας

Τσαουσίδης Θεόδωρος   Τσαουσίδου Κάκη

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2015 at 22:30 and is filed under ΔΕΣΚΑΤΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply