Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί άρχισαν να περπατούν περίεργα οι άνθρωποι -Φταίει το κινητό τηλέφωνο

10 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

perpatima_9.8_708Οταν κάποιος γράφει μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, ή απλά ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή παρακολουθεί βίντεο, τότε αρχίζει να περπατά περίεργα.

Συγκεκριμένα, κινείται με έναν ιδιαίτερα τρόπο, που τον προστατεύει από ατυχήματα, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Υποσυνείδητα, όσοι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους ενώ περπατούν, υποσυνείδητα μικραίνουν το μήκος του διασκελισμού τους, μειώνουν τη συχνότητα των βημάτων και επιμηκύνουν το χρόνο κατά τον οποίο και τα δύο πόδια είναι σε επαφή με το έδαφος. Αυτό συμπέραναν μελετητές, οι οποίοι κατέληξαν ότι ο άνθρωπος αλλάζει τον τρόπο που περπατά, προκειμένου να «ισορροπήσει» την απόσπαση προσοχής που προκαλεί το κινητό.

Υιοθετώντας αυτό το διαφορετικό τρόπο περπατήματος, προστατεύουν τον εαυτό τους από πτώσεις ή συγκρούσεις με άλλα άτομα ή αντικείμενα στο περιβάλλον στο οποίο κινούνται. Οι ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Μπαθ και του Τέξας έβαλαν 30 άτομα, ηλικίας 18-50 ετών, να περπατήσουν σε μία ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή με εμπόδια, ενώ προσπαθούσαν να γράψουν ένα μήνυμα στο κινητό. Παρατηρώντας τις αλλαγές στην κίνηση προκειμένου οι μετέχοντες να αντιμετωπίσουν τη μείωση προσοχής και ορατότξτας, διαπίστωσαν επίσης ότι όσοι έγραφαν μήνυμα χρειάζονταν περισσότερη ώρα για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή.

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2015 at 19:44 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply