ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΡΑΤΟ

blaxoiΠραγματοποιείται και φέτος το 11ο Αντάμωμα Βλαχοχωρίων των οροσειρών της Πίνδου και του Γράμμου.

Οι Βλάχοι και φέτος ανταμώνουν, αύριο Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, και γλεντούν στα 1.750 μέτρα υψόμετρο στη λίμνη της Βασιλίτσας, πάνω από τη Σμίξη.

Το Βλαχοαντάμωμα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων Δίστρατου και συμμετέχουν τα χωριά Δίστρατο, Αετομηλίτσα, Σαμαρίνα, Αβδέλλα, Σμίξη, Περιβόλι, Βοβούσα και Κρανιά.

Το Αντάμωμα καθιερώθηκε και κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε άλλο χωριό.

Φέτος είναι η σειρά του Δίστρατου και πραγματικά η διοργάνωση αναμένεται άψογη με την εμπειρία του δραστήριου πρώην προέδρου του χωριού και νυν προέδρου του συλλόγου κ. Κώστα Παγανιά. (φωτό):

Ο πρώην πρόεδρος και αντιδήμαρχος του Δίστρατου και νυν πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστα Παγανιάς

Μετά την παρουσία των χορών από 200 και πλέον χορευτές, θα ακολουθήσει γλέντι για όλους με την ορχήστρα των Σμόλικα και Τρασιά.

Η περιοχή της εκδήλωσης απέχει 1 χιλιόμετρο από το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας προς Δίστρατο και η λίμνη απέχει 40 μέτρα από την άσφαλτο. Πανέμορφη περιοχή με θέα σε Σμόλικα, Βασιλίτσα, Τύμφη και Γράμμο, με οξιές και ρόμπολα.

Από τα Γρεβενά απέχει 60 χιλιόμετρα και απαιτείται μια ώρα ταξιδιού. Δέκα χιλιόμετρα πιο κάτω από τη λίμνη, συναντάμε το χωριό Δίστρατο, πρώην Μπριάζα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ντόπια πέστροφα στα κάρβουνα.

Κώστας Τσόλας – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Το 31ο Αντάμωμα Βλάχων

Το μεγάλο Αντάμωμα φέτος θα λάβει χώρα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής 11 με 12 Σεπτεμβρίου.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα λάβουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη συμμετοχή των τοπικών Συλλόγων Βλάχων μελών της ΠΟΠΣΒ.

Οι εκδηλώσεις του Ανταμώματος θα κορυφωθούν στις 12 Σεπτεμβρίου το βράδυ με το Μεγάλο Χορό και την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων μελών της ΠΟΠΣΒ στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ.

Το 31ο Αντάμωμα Βλάχων της ΠΟΠΣΒ είναι αφιερωμένο στα εκατόν πενήντα χρόνια από το θάνατο του Εθνικού Ευεργέτη Ευάγγελου Ζάππα από το Λάμποβο της Ηπείρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.