chhatrripsses00000Όλη η Γηραιά Ήπειρος «πιάτο»!

Μπορεί οι καιροί να είναι χαλεποί και τα ταξίδια στο εξωτερικό να κοστίζουν ακριβά, αν πάντως το θέλεις πολύ και το οργανώσεις το πράγμα καλά τότε όλο και κάποια λύση θα βρεθεί.

Μια σειρά από ευρωπαϊκές υπηρεσίες και εφαρμογές περιμένουν τον περιπετειώδη τουρίστα να του χαρίσουν αυτό που διαφορετικά θα αποτελούσε μακρινό όνειρο, καθώς τόσο τα εισιτήρια όσο και το κόστος ζωής μόνο φτηνά δεν είναι.

Η ακριβή Ευρώπη, σχετικά με άλλες ηπείρους πάντα, κρατά τα σκήπτρα στα ταξίδια του Έλληνα καθώς έχει πολλά και διάφορα να του προσφέρει.

Για να δούμε λοιπόν εύκολους και προσιτούς τρόπους να γευτείς τις χαρές της ηπείρου μας…

Megabus

chhatrripsses1

Ο φτηνός τρόπος να μετακινηθείς στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία κ.λπ. ακούει στο όνομα του Megabus, το οποίο επιβραβεύει τον οργανωμένο ταξιδιώτη χαρίζοντάς του απίστευτα χαμηλές τιμές για δρομολόγια που θα προνοήσει να κλείσει τουλάχιστον έναν μήνα πριν.

Με συχνές προσφορές και άλλα προνόμια, ακόμα και αν τα χάσεις το Megabus παραμένει φτηνότερο από τις εγχώριες συγκοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών, κάνοντας μακρινές διαδρομές εντελώς προσιτές στον χαμηλού προϋπολογισμού τουρίστα. Παραμένει ο φτηνότερος τρόπος μετακίνησης επί ευρωπαϊκού εδάφους (Λονδίνο-Παρίσι ακόμα και με 10 ευρώ για παράδειγμα!)…

Busabout

chhatrripsses2

Άλλος ένα δημοφιλής τρόπος μετακίνησης των backpackers στην Ευρώπη, εδώ ανεβαίνεις και κατεβαίνεις όπου θελήσεις κατά μήκος των προδιαμορφωμένων δρομολογίων του. Παρέχει μεγάλη ευελιξία στον προγραμματισμό και σου δίνει την αβάντα να μην έχεις σταθερές ημερομηνίες ταξιδιού: ένα πάσο 9 ημερών, για παράδειγμα, σου δίνει τη δυνατότητα 9 στάσεων στη διαδρομή που έχεις προεπιλέξει.

Με τιμές ανταγωνιστικές των διακρατικών ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων, συμφέρει και συμφέρει πολύ, αρκεί να έχεις επιλέξει πόλεις απ’ όπου περνά το Busabout, διαφορετικά πρέπει να βρεις μόνος σου τη λύση…

Αεροπορικές χαμηλού προϋπολογισμού

chhatrripsses3

Τις λέμε Budget Airlines και αποτελούν τον φτηνότερο τρόπο μετακίνησης από αέρος σε ευρωπαϊκό έδαφος. Με προσφορές που κάνουν το εισιτήριο να μοιάζει δώρο, αερογραμμές όπως οι Transavia, EasyJet, Ryanair, Vueling κ.λπ. παρέχουν εισιτήρια με κόστος μερικών δεκάδων ευρώ, κάνοντας το πράγμα να παρασυμφέρει.

Η κράτηση θέσης τουλάχιστον έναν μήνα πριν είναι εδώ επιβεβλημένη για να είναι η τιμή συμφέρουσα και δεν βλάπτει καθόλου να ενημερώνεται ο ταξιδιώτης για τις συχνότατες προσφορές τους. Προσοχή μόνο στα «ψιλά γράμματα», καθώς αν δεν ακολουθήσεις τυπολατρικά τις οδηγίες τους, θα αναγκαστείς να πληρώσεις εξτραδάκια που θα εκτοξεύσουν την τιμή του εισιτηρίου. Στα «μείον», ότι χάνεις το μαγευτικό ευρωπαϊκό τοπίο κατά τη μετακίνηση…

Eurail

chhatrripsses4

Ένα πάσο απεριορίστων διαδρομών για μετακινήσεις εντός της ευρωπαϊκής αγκαλιάς είναι πάντα μια πρώτης τάξεως ιδέα για να καλύπτεις φτηνά και άνετα τεράστιες αποστάσεις. Αν έχεις λοιπόν περιορισμένο χρόνο και θες να μετακινηθείς γρήγορα σε πολλούς προορισμούς, το Eurail παραμένει αξεπέραστο, καθώς προσφέρει μεγάλη ποικιλία εισιτηρίων ώστε να καλύπτει τις ιδιαίτερες ταξιδιωτικές ανάγκες του καθενός.

Και βέβαια παρέχει πολύ μεγάλη ελευθερία μετακίνησης και ευελιξία στον προγραμματισμό του ταξιδιού, επιτρέποντάς σου να επιλέξεις τις στάσεις σου ανά πάσα στιγμή, ανακαλύπτοντας έτσι την Ευρώπη με τον δικό σου ρυθμό. Το Eurail παραμένει ο δημοφιλέστερος τρόπος μετακίνησης στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αν και δεν είναι το μόνο πανευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς υπάρχει και το Rail Europe με παραπλήσια μεν λειτουργία, ελαφρώς τροποποιημένη δε…

Eurolines

chhatrripsses5

Ο οργανισμός-ομπρέλα για τα διακρατικά δρομολόγια με λεωφορείο στην Ευρώπη είναι το Eurolines, αυτός που θα σε πάει όπου αγαπάς στη Γηραιά Ήπειρο. Κάθε χώρα έχει τα δικά της ΚΤΕΛ για τα εσωτερικά δρομολόγια και για τα διεθνή ταξίδια υπάρχει το Eurolines, που τηρεί το ευρωπαϊκό μοτίβο που θέλει τα λεωφορεία φτηνότερα από τα τρένα.

Οι τιμές είναι ιδιαίτερα συμφέρουσες και αν είσαι διατεθειμένος να αντέξεις το στριμωξίδι του λεωφορείου, τότε το ευρωπαϊκό πούλμαν θα μετατραπεί στον φτηνότερο τρόπο μετακίνησης…

Carpooling

chhatrripsses6

Το ξέρουμε πια και στη χώρα μας, μιας και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές. Βρίσκεις ταξιδιώτες που θέλουν να κάνουν την ίδια διαδρομή και μοιράζεσαι αυτοκίνητο, έξοδα και παρέα φυσικά. Πολλές πλατφόρμες συνοδήγησης παρέχουν σήμερα υπηρεσίες ride sharing, όπως ονομάζονται εναλλακτικά, και το Bla Bla Car είναι ήδη σταθμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Μην περιμένεις βέβαια τη συνέπεια των παραδοσιακών μέσων μεταφοράς, είναι μια φορά φτηνό, κοινωνικό και διασκεδαστικό, αλλά και ασφαλές φυσικά, τουλάχιστον περισσότερο από το οτοστόπ…

Ευρώπη με ποδήλατο

chhatrripsses7

Η απήχησή του έχει εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια μιλώντας κυριολεκτικά για μια νέα μόδα που γεννιέται στους δρόμους της Ευρώπης. Θέλει βέβαια αρκετό καιρό (το μοτίβο είναι εδώ μερικούς μήνες) αλλά και αντοχή και θέληση, μια φορά σε όρους κόστους μετακίνησης είναι σχεδόν τσάμπα. Πας λοιπόν όπου σε πάνε τα πόδια σου και ο μόνος περιορισμός είναι η απόσταση και ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου.

Αξίζει πάντως να το κάνεις με παρέα αν το αποτολμήσεις, καθώς το να ποδηλατείς μόνος για μέρες δεν είναι ίσως ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να περνάς τις διακοπές σου. Κι αν δεν έχεις δικό σου μην ανησυχείς, καθώς πολλές υπηρεσίες μίσθωσης ποδηλάτων (bike sharing) σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες είναι πλέον στη διάθεσή σου…

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.