mykonos-708_2Τα capital controls και ο φόβος για τις επιπτώσεις τους στον τουρισμό δεν «άγγιξαν» τις τιμές των ξενοδοχείων στα ελληνικά νησιά τον Αύγουστο.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι αυξήσεις στο κόστος διαμονής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι διψήφιες, ενώ φθηνότερα σε σχέση με τον Ιούλιο  εμφανίζονται τα ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI)), η μέση ξενοδοχειακή τιμή στην Αθήνα τον Αύγουστο ανέρχεται στα 113 ευρώ, 21% χαμηλότερη συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, όταν στη Σαντορίνη αυξήθηκε κατά 10,8%.

Αναλυτικά, η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι οι προορισμοί με τις υψηλότερες ξενοδοχειακές τιμές, με μικρές, ωστόσο, μεταβολές σε μηνιαία και ετήσια βάση.

Πιο αναλυτικά, η μέση τιμή της Σαντορίνης διαμορφώνεται στα 412 ευρώ ανά διανυκτέρευση από 372 ευρώ τον Ιούλιο και 354 ευρώ τον προηγούμενο Αύγουστο, ενώ για τη Μύκονο η αντίστοιχη τιμή ανέρχεται στα 507 ευρώ έναντι 478 ευρώ τον περασμένο μήνα και 494 ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.