Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Είναι αυτό το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου;

7 Αυγούστου, 2015 by Χρήστος Μίμης

krasiΟινοποιείο στη Νότιο Αφρική ισχυρίζεται ότι παράγει το πρώτο κρασί στον κόσμο που δεν περιέχει θειώδη και συντηρητικά.

Το οινοποιείο Audacia φαίνεται πως διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά στο πιο υγιεινό κρασί του κόσμου, με το κρασί του που είναι απαλλαγμένο από συντηρητικά και θειώδη, παρουσιάζοντας υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών από οποιοδήποτε άλλο κρασί στην αγορά.

Το μυστικό πίσω από τα οφέλη του merlot είναι τα συστατικά rooibos (κόκκινος θάμνος που μας δίνει το κόκκινο τσάι) και honeybush (νοτιοαφρικάνικος θάμνος), τα οποία φαίνεται πως ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού και μειώνουν τον κίνδυνο διαφόρων τύπων καρκίνου και άλλων ασθενειών.

WWW.AUDACIA.CO.ZA

Παρ’ όλο που τα δύο αυτά συστατικά χρησιμοποιούνται κυρίως στο τσάι, οι οινοποιοί του Audacia πρωτοπόρησαν με τη χρήση του ξύλου στα βαρέλια, σαν εναλλακτική από το παραδοσιακό ξύλο βελανιδιάς που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής κρασιού, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, δίνει στο merlot μια ξεχωριστή, φρουτώδη γεύση, με βανίλια, μαύρο πιπέρι και άλλα αρώματα. Συν τοις άλλοις, οι φαινολικές ενώσεις βοηθούν και στη φυσική συντήρηση του κρασιού, απαλλάσσοντάς τους από την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν θειώδη και συντηρητικά που προκαλούν αλλεργίες, πονοκεφάλους κ.λπ.

Το ξύλο τους παρουσιάζει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, καθόλου καφεΐνη και χαμηλά επίπεδα τανινών σε σχέση με άλλα ξύλα που χρησιμοποιούνται στην οινοπαραγωγή.

Ο αρχιτέκτονας πίσω από όλο αυτό, Trevor Strydom, πιστεύει ότι η καινοτομία αυτή θα αλλάξει το σκηνικό, όχι μόνο για τους οινοπαραγωγούς, αλλά και για τους παραγωγούς άλλων αλκοολούχων ποτών, αφού η χρήση αυτού του ξύλου βελτιώνει και ενισχύει το άρωμα, τη γεύση και την υφή του κρασιού.

Πληροφορίες: audacia.co.za

This entry was posted on Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2015 at 15:23 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply