Απάτη σε βάρος 83χρονης στην Κοζάνη
αστυνομια 2
Την Τετάρτη (05-08-2015) το πρωί σε περιοχή των Γρεβενών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών συνέλαβαν δύο άτομα 29 και 44 χρονών για κλοπή.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια συναλλαγής (αγοραπωλησία καρεκλών) που είχαν οι προαναφερόμενοι ως πλανόδιοι μικροπωλητές με μία 76χρονη, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 80€ αντί του ποσού των 40€ που είχαν συμφωνήσει.

Το χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 76χρονη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

αυτοκινητο αστυνομιαΑπάτη σε βάρος 83χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Κοζάνης

Την Τετάρτη επίσης, στο Δρέπανο Κοζάνης, μία άγνωστη γυναίκα εξαπάτησε μία 83χρονη.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα η 83χρονη κατήγγειλε ότι η άγνωστη γυναίκα εισήλθε στο σπίτι της και προσποιούμενη υπάλληλο της Δ.Ε.Η, την έπεισε να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500€), καθώς και χρυσαφικά αξίας χιλίων ευρώ (1.000€) κατά δήλωσή της.

Η άγνωστη γυναίκα αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών:
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
• Μην πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
• Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
• Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
• Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.