Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ζέτα Δούκα: Τα 11 «σκοτεινά» χρόνια με νευρική ανορεξία

3 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

zeta-douka-ta-11-skoteina-xronia-me-neuriki-anoreksia.w_l«Η νευρική ανορεξία θα μπορούσε να μου αφήσει ανεπανόρθωτες ζημιές, ακόμα και να μου στοιχίσει την ίδια μου τη ζωή». Η Ζέτα Δούκα μιλάει για την απειλητική ασθένεια.Η Ζέτα Δούκα βρίσκεται στο τιμόνι της ΑΝΑΣΑΣ, της ΜΚο που πολεμάει ενάντια στις διατροφικές διαταραχές, δίνοντας έναν συγκινητικό αγώνα με τους συνεργάτες της. Η ηθοποιός, που βίωσε την ασθένεια της νευρικής ανορεξίας, μίλησε στο People για τα σκοτεινά χρόνια που θα μπορούσαν να την έχουν οδηγήσει στον θάνατο: «Έπασχα για πολλά χρόνια από νευρική ανορεξία. Από τα 15 μου μέχρι και τα 26. Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία σε σχέση με τον εαυτό μου και τη ζωή μου. Δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και, αν δεν ήμουν προικισμένη και τυχερή που έχω δυνατό οργανισμό, η νευρική ανορεξία θα μπορούσε να μου αφήσει ανεπανόρθωτες ζημιές, ακόμα και να μου στοιχίσει την ίδια μου τη ζωή».

Η Ζέτα Δούκα έδωσε στοιχεία για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τους πάσχοντες από νευρική ανορεξία, αλλά και πώς αποφάσισε να δημιουργήσει την ΑΝΑΣΑ:«Ένας στους πέντε πεθαίνει και τρεις στους πέντε ζουν με κακή υγεία… Το ξεπέρασα, βάζοντας το μυαλό μου να δουλέψει προς μια θετική κατεύθυνση. Δυστυχώς, όμως, εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε στην Ελλάδα η απαραίτητη βοήθεια, ούτε κάποιος φορέας υποστήριξης. Με αυτόν το γνώμονα, το 2007 ιδρύσαμε την ΑΝΑΣΑ, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη ατόμων που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές και, μαζί με τη βοήθεια ψυχολόγων και ψυχιάτρων, αυτή η ιδέα έγινε πραγματικότητα. Στην πορεία, διαπιστώσαμε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για υποστήριξη στους πάσχοντες, οι οποίοι ήταν πολύ περισσότεροι από ό, τι φανταζόμασταν».

thetoc

This entry was posted on Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2015 at 18:14 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply