kentrikiΚι ενώ εσύ πατάς το ποντίκι με το δεξί σου χέρι κάποιοι εκεί έξω κοιτούν αριστερά.

ώτη φορά αριστερά οπότε να κάνουμε μία μικρή αναφορά σε εκείνους τους διάσημους που κρατούν το πιρούνι με το αριστερό, γράφουν με το αριστερό και δυσκολεύονται να αλλάξουν ταχύτητες αν δεν έχουν τόπο μόνιμης κατοικίας την Κύπρο.

Να μάθουμε και λίγα πράγματα. Ποιες είναι οι αιτίες αριστεροχειρίας

Η διαφοροποίηση στη χρήση των χεριών έχει παρατηρηθεί σε έμβρυα, συνήθως με την προτίμηση του ενός χεριού για γλείψιμο ή (γενικότερα) κράτημά του πιο κοντά στο στόμα.

Το 2007 ανακαλύφθηκε το LRRTM1, το πρώτο γονίδιο που συνδέθηκε με αυξημένες πιθανότητες εμφανίσεως αριστεροχειρίας.

Η χρόνια βλάβη του δεξιού χεριού. Μετά από 8 μήνες ή περισσότερο, οι άνθρωποι τείνουν να παραμείνουν αριστερόχειρες, ακόμα και μετά την αποκατάσταση της βλάβης του δεξιού χεριού.

Η τεστοστερόνη: Η έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κατά την κύηση μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αριστεροχειρίας στο έμβρυο. Αυτή η θεωρία ονομάζεται και ”θεωρία Geschwind” από το όνομα του νευρολόγου που την πρότεινε, του Νόρμαν Γκέσγουιντ. Υποστηρίζεται ότι οι διακυμάνσεις στα επίπεδα τεστοστερόνης κατά την κύηση διαμορφώνουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου. Η τεστοστερόνη εμποδίζει την ανάπτυξη του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου και ως αποτέλεσμα περισσότεροι νευρώνες μεταναστεύουν στο δεξί ημισφαίριο.

Το υπεραναπτυγμένο δεξί ημισφαίριο είναι έτσι καταλληλότερο για να λειτουργήσει ως το γλωσσικό και κινητικό κέντρο. Το έμβρυο είναι πιθανότερο να αναπτυχθεί σε ένα αριστερόχειρο νεογέννητο, αφού το δεξί ημισφαίριο ελέγχει το αριστερό μισό του σώματος.

Η θεωρία προχωρεί στη σύνδεση των υψηλότερων επιπέδων τεστοστερόνης και της επακόλουθης κυριαρχίας του δεξιού ημισφαιρίου με αυτοάνοσα νοσήματα, μαθησιακές διαταραχές, δυσλεξία και τραύλισμα, καθώς και με αυξημένη ικανότητα στην αντίληψη του χώρου.

Kate Hudson

 Nicole Kidman

 Joshua Jackson

 Angelina Jolie

 Justin Bieber

 Julia Roberts

 Naya Rivera

 Mary-Kate Olsen

 Sarah Jessica Parker

 Lady Gaga

 Oprah Winfrey

 Goldie Hawn

 Hugh Jackman

 Whoopi Goldberg

 Scarlett Johansson

 Paul McCartney

Jennifer Lawrence

 Lisa Kudrow

 Bruce Willis

 Jimi Hendrix

 Prince William

 Fidel Castro

 Barack Obama

 Bill Clinton

 Ναπολέων Βοναπάρτης

 Αριστοτέλης

 Μαρί Κιουρί

 Λεονάρντο Ντα Βίντσι

 Μέγας Αλέξανδρος

 Ιωάννα της Λορένης

ladylike

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.