mal-708_2Οι αυστραλιανές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι είναι «όλο και πιο βέβαιες» πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους που βρέθηκαν στο μικρό νησί Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού προέρχονται από το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου 2014.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους μάλιστα, η επίσημη εξακρίβωση είναι πιθανό να υπάρξει εντός 24ώρου.

«Είμαστε όλο και πιο σίγουροι ότι τα συντρίμμια προέρχονται από την πτήση MH370», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάρτιν Ντόλαν, επικεφαλής επίτροπος της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών.

«Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε με τους Γάλλους και τους Μαλαισιανούς συναδέλφους μας για να αναλύσουμε όλες τις πληροφορίες. Ακόμη δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, αλλά ελπίζουμε πως εντός ολίγου θα μπορέσουμε να φθάσουμε στο απόλυτο επίπεδο βεβαιότητας. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες», είπε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, χθες, το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στις έρευνες μετέδωσε ότι τo τμήμα του φτερού αεροσκάφους που εντοπίστηκε στη νήσο Ρεϊνιόν είναι «του ίδιου τύπου» με εκείνα των Boeing 777, ωστόσο χρειάζεται να γίνουν διεξοδικότερες αναλύσεις προκειμένου να εξακριβωθεί εάν το κομμάτι αυτό ανήκει πράγματι στο αεροσκάφος της Malaysian Airlines που πραγματοποιούσε την πτήση MH370 και χάθηκε το 2014.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.