ξιφίας
«Και καθώς έφθασα στη μέση κατά τη διάρκεια του μαζέματος του αθερινόδιχτου που είχα ρίξει, ένοιωσα ξαφνικά ένα τράνταγμα δυνατό και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Έσκυψα να δω τι είχε γίνει και τότε άρχισε να με ταρακουνά κάτι δυνατό».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Στέφανος Λυσάρης στον φωτογράφο της Eurokinissi Χρήστο Μπόνη, τις στιγμές λίγο πριν καταλάβει ότι μόλις είχε επιτύχει μια μεγάλη ψαριά.

Όλα έγινα προχθές το απόγευμα στον Αστακό, όπου ο ψαράς Στέφανος Λυσάρης έριξε τα δίχτυα του. Για τον ίδιο είναι μία συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθεί για να βγάλει το μεροκάματο, τίποτα όμως δεν τον προϊδέαζε για αυτό που θα ακολουθούσε.

«Ξαναπροσπάθησα δεύτερη φορά σιγά σιγά και τότε είδα κάτι απίστευτο! Ένας ξιφίας περίπου 4 μέτρων να έχει πιαστεί για τα καλά στο δίχτυ και να προσπαθεί να ξεφύγει. Αποβάλλοντας γρήγορα την αρχική έκπληξη άρχισα να ενεργώ διαφορετικά. Το έφερα σιγά σιγά στο σκάφος μου και το έδεσα για να είμαι σίγουρος ότι δεν φύγει», λέει.

Όπως αναφέρει ο φωτογράφος της Eurokinissi ένας ξιφίας 4 μέτρων και 360 κιλών είναι σπάνιος για την περιοχή. «Πρώτη φορά μου είπαν ψαράδες έχει αλιευτεί τόσο μεγάλο κήτος είτε ακούσια είτε εκούσια στα νερά μας. Τελικά μεταφέρθηκε σε αποθήκη που διατηρεί ο ψαράς και αφού τεμαχίστηκε, ένα μέρος μοιράστηκε σε φίλους, ένα άλλο δε έγινε μεζές στα ουζάδικα και στους καθημερινούς ουζο-μπυροκαταναλωτές του χωριού», καταλήγει ο Χρήστος Μπόνης.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.