ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 17:00 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ
Η ώρα της μεγάλης… μάχης έφτασε για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στις

5 το απόγευμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος όπου και αναμένεται όλες οι τάσεις να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος εκτός απροόπτου θα παραστεί στη συνεδρίαση και θα στείλει …μήνυμα, λίγες ώρες πριν την εκδήλωση που διοργανώνει η Αριστερή Πλατφόρμα στο Πεδίον του Άρεως με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο παρασκήνιο, μείζον είναι για πολλούς αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον οδηγήσει σε κάλπες με «καθαρά» από διαφωνούντες ψηφοδέλτια ή αν θα κατέλθει στις εκλογές για να διεκδικήσει την εξουσία με ένα «κόμμα Τσίπρα» και πρόσωπα που να μπορούν να υλοποιήσουν μνημονιακές αποφάσεις.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως, στόχος του πρωθυπουργού είναι να αξιοποιήσει το χρόνο των επόμενων εβδομάδων υπέρ της κυβέρνησης στην οργανωτική βάση του κόμματος και από ‘κει και έπειτα να προχωρήσει στη σύγκληση των οργάνων για την «τελική μάχη» με τους διαφωνούντες.

Καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η Κεντρική Επιτροπή να μετατεθεί προς το τέλος Αυγούστου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία (αν όλα κυλήσουν ομαλά) και στη συνέχεια να ανοίξουν οι διαδικασίες για το συνέδριο.

Στηρίζουν οι νομαρχιακές

Έντονη είναι η δραστηριότητα και των νομαρχιακών επιτροπών, η οποία αποτυπώνεται με διαδοχικά ψηφίσματα συμπαράστασης στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, παρά τον αρχικό προβληματισμό.

Νομαρχιακές, κλαδικές και τοπικές οργανώσεις (Νομαρχιακή Κοζάνης, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Φθιώτιδας, Κιλκίς, Αργολίδας, Ηρακλείου, Αιτωλοακαρνανίας, Βόρειας Αθήνας, Σερρών, ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ, οργανώσεις Άνω και Κάτω Πετραλώνων, δήμου Αθηναίων, Καρδίτσας, Τρικάλων κ.α.) έχουν εκδώσει ψηφίσματα προϊδεάζοντας έτσι για την στάση που θα κρατήσουν τα μέλη τους στο Συνέδριο του  Σεπτεμβρίου.

«Μνημόνιο χωρίς να έχουμε αποφασίσει;»

Τέλος, ενδεικτική της αμετακίνητης στάσης των διαφωνούντων ήταν η δήλωση κορυφαίου στελέχους της Αριστερής Πλατφόρμας στο iefimerida.gr, πως «δεν είναι δυνατόν να φέρνουμε μνημόνιο χωρίς να το έχουμε αποφασίσει».

Στέλλα Α. Γκαντώνα 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.