Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επαναλειτουργία της ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής Γρεβενών, μέσω της μετατροπής της σε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσηλευτικής…

27 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Έπειτα από παρέμβαση του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη

νοσηλευτικη

Με την υπουργική απόφαση Αριθμ. Γ4α/Γ.Π. 24571 συμπλήρωση της Αριθμ. Γ4α/Γ.Π. 12972/ 2015 Υπουργικής απόφασης «Ίδρυση Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ Β΄ 1038), η ΕΠΑΣ Γρεβενών μετατρέπεται σε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νοσηλευτικής με ειδικότητες Γενικής Νοσηλείας και Βοηθού Νοσηλευτικής.

Ο Βουλευτής Γρεβενών ευχαριστεί τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Π. Κουρουμπλή, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά του μέσω της συμπληρωματικής αυτής απόφασης, και δήλωσε ότι,

‘’Η ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής Γρεβενών είναι μία σχολή που έχει αποδεδειγμένα αναδείξει πολύτιμα στελέχη στο χώρο της υγείας και που, συγχρόνως, αποτελεί μία ασφαλή επαγγελματική προοπτική για τα παιδιά μας, αφού από την αρχή της λειτουργίας της, έως σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών έχει αποκατασταθεί επαγγελματικά. Είναι μια καλή διέξοδος για τις νέες και τους νέους του νομού μας,να επενδύσουν στη νέα μας Σχολή, στο Δημόσιο ΙΕΚ Νοσηλευτικής Γρεβενών. Η επάρκεια του στελεχιακού και διδακτικού δυναμικού μας μπορεί να εγγυηθεί την ποιότητα και την πληρότητα της κατάρτισης των νέων σπουδαστών, γεγονός που θα τους εξασφαλίσει σίγουρες προϋποθέσεις και εφόδια για το άμεσο μέλλον τους’’.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης του Βουλευτή προς τον Υπουργό:

Αθήνα, 2/6/2015

 ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Π. Κουρουμπλή

Θέμα: Επαναλειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Γρεβενών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πρόσφατα εγκρίνατε την επαναλειτουργία αρκετών Επαγγελματικών Σχολών Νοσηλευτικής, οι οποίες αναβαθμίζονται σε ΙΕΚ. Το αντίστοιχο τμήμα της ΕΠΑ.Σ. Γρεβενών έδωσε, καθ’ όλα τα χρόνια λειτουργίας του, τη δυνατότητα σε πάρα πολλά παιδιά του τόπου μας να βρουν εργασία, σε μια περιφέρεια  που είναι η πιο φτωχή και με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας της χώρας. Συγκεκριμένα, ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό ποσοστό, περίπου το 95% των αποφοιτησάντων, κατόρθωσε να αποκατασταθεί επαγγελματικά στον τομέα της υγείας.

Για τον λόγο αυτό κύριε Υπουργέ, θα σας παρακαλούσα να εξετάσετε τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της Σχολής στις εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου Γρεβενών, το οποίο βρίσκεται σε έκταση 14.500 τετραγωνικών μέτρων και θα μπορούσε να υποστηρίξει την εκπαιδευτική και πρακτική διασύνδεση της ΕΠΑ.Σ. με το Νοσοκομείο, είτε στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ, είτε, τέλος, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Γρεβενών.

Εκτιμώ ότι η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα και έργο για τον τόπο μας, διότι εγκοιτώνει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία μας και για τα νέα παιδιά που αναζητούν επαγγελματική διέξοδο και η συμβολή σας θα είναι καθοριστική προς την κατεύθυνση αυτή.

Με Εκτίμηση,
Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής  Γρεβενών
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2015 at 23:13 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply