paris-m-betty-ba-708Μπέττυ Τσίπρα, η Σιδηρά Κυρία της Ελλάδας, είναι ο τίτλος του Paris Match για τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match φιλοξενεί στο τελευταίο του τεύχος ένα άρθρο για την Μπέττυ Μπαζιάνα, τη σύντροφο και μητέρα των παιδιών του Αλέξη Τσίπρα.

Ο δημοσιογράφος τη χαρακτηρίζει αριστερή συνείδηση του Αλέξη Τσίπρα, εκείνη που… μιλάει όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται να κάνει παραχωρήσεις και συμβιβασμούς. Ενδεικτικό, όπως αναφέρει, ότι η Μπέττυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα είναι «διακριτική στις δημόσιες εμφανίσεις της». Χαρακτηριστικά γράφει: «Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μια μηχανολόγος μηχανικός και μητέρα δυο αγοριών, αποφεύγει την έκθεση στη δημοσιότητα και αφήνει τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να παίρνει πάνω του όλα τα φώτα».

Το περιοδικό υπενθυμίζει και τα όσα είχε πει ο Ελληνας πρωθυπουργός στις 17 Ιουνίου στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ: «Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με παρατήσει. Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, δεδομένου ότι είναι πιο αριστερή από εμένα».

Μάλιστα, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους της Ελλάδας, και με πολύ δύσκολους όρους, το Paris Match αναρωτιέται: «Έμεινε η Μπέττυ δίπλα στον σύντροφό της ή εγκατέλειψε το σπίτι; Κανείς δεν ξέρει».

«Δύσκολο να πιστέψεις ότι η Περιστέρα -Μπέττυ για τον σύντροφό της- θα μπορούσε να περάσει αυτές τις μέρες χωρίς να πει μια λέξη. Επειδή για αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μια περιοχή σημαντική για την Αριστερά και σε μια αφοσιωμένη οικογένεια, το να βιώσει αυτή τη βίαιη στροφή ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό», γράφει το Paris Match και… θυμίζει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν περίπατο, για την ελπίδα που… έρχεται και όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

«Κόκκινη Μπέττυ» είναι το παρατσούκλι που της έχει αποδώσει ο ξένος Τύπος, γράφει το γαλλικό περιοδικό, σημειώνοντας πως πρέπει να έζησε περήφανα το «Όχι» στο δημοψήφισμα, αλλά λίγες μέρες μετά είδε τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής και αφού τον… σταύρωσαν οι «εταίροι», να αποδέχεται σκληρότερους όρους για τη διάσωση της Ελλάδας.

Αλλά σύμφωνα με το περιοδικό, «η ελεύθερη ένωση, σύμφωνα με τους συγγενείς τους (σ.σ.: εννοεί γιατί δεν είναι παντρεμένοι), είναι στέρεη και μπορεί να αντέξει τις αναταράξεις».

Η γνωριμία, το ΚΚΕ και οι μαθητικές κινητοποιήσεις

Το Paris Match περιγράφει και πώς γνωρίστηκε το… «πρώτο ζευγάρι» της χώρας, τις συνήθειές του, τη ζωή του και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα: «Ο Αλέξης και η Περιστέρα γνωρίστηκαν στο σχολείο των Αμπελοκήπων όπου φοιτούσαν το 1987. Ήταν 13 ετών. Εκείνος, με μακριά μαλλιά, όμορφος, προερχόμενος από μεσοαστική οικογένεια, ήταν παθιασμένος με το βόλεϊ και με το ποδόσφαιρο. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι Παναθηναϊκός, το γήπεδο του οποίου είναι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι των γονιών του. Η Περιστέρα, ήδη από τα χρόνια του Λυκείου, ήταν πολιτικοποιημένη στο ΚΚΕ. Όταν εκείνος τραυματίστηκε στο γόνατο και έπρεπε να εγκαταλείψει το βόλεϊ, εκείνη του πρότεινε να την ακολουθήσει στο ΚΚΕ. Και δέχτηκε. Το 1990 οι δύο ερωτευμένοι νέοι συμμετείχαν στις μαθητικές κινητοποιήσεις».

Μπορεί η Περιστέρα να προτιμά τη σκιά αλλά έχει και έναν μειλίχιο χαρακτήρα. Και οι δυο πέρασαν στο πανεπιστήμιο, εκείνος στην Αθήνα εκείνη στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της διατριβής της δεν δίστασε να εναντιωθεί στον καθηγητή της Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος την κατηγόρησε για κλοπή δεδομένων. Η Μπαζιάνα πήρε το ρίσκο να τον μηνύσει. Την υπερασπίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά από πέντε χρόνια δικαστικής μάχης, κέρδισε.

«Χωρίς γραβάτα εκείνος, χωρίς make up εκείνη»

«Η άνοδος του Αλέξη, που εγκατέλειψε πολύ νωρίς οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα για την πολιτική, δεν εμπόδισε τη σχέση του ζευγαριού. Χωρίς να παντρευτούν και οι δυο βαθιά άθεοι προτίμησαν τον νόμο του 2009 και το σύμφωνο συμβίωσης.  Μένουν στην οδό Αρμονίας 74 στην Κυψέλη, στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας. Μοιράζονται τις ίδιες ιδέες και τα ίδια καθήκοντα. Όχι γραβάτα για εκείνον, όχι make up ή φανταχτερά φορέματα για εκείνη. Μοιράζονται επίσης και τα ίδια γούστα στις γεύσεις: δείπνο στο σπίτι με φίλους, ελληνική και λάτιν μουσική, διακοπές στην Αίγινα, όχι κοσμικότητες. 

Οι δυο γιοι τους, ο Παύλος και ο Ορφέας – Ερνέστο (από το είδωλο του Αλέξη Τσε Γκεβάρα, το πορτρέτο του οποίου βρίσκεται στο γραφείο του), 5 και 3 ετών, δεν έχουν βαπτιστεί. 

Μετά την υποψηφιότητα του Αλέξη στις δημοτικές εκλογές του 2006, από την οποία έγινε διάσημος, την εκλογή του στη Βουλή το 2009, εκείνος και η Μπέτυ δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους. Στην πρώτη του πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο (σ.σ. σε δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας), ο νεοφώτιστος βουλευτής φτάνει χωρίς τη σύντροφό του αλλά συνοδευόμενος από μια κοπέλα με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε για να προκαλέσει τη συζήτηση για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Ήταν ιδέα της Μπέτυς», συνεχίζει το γαλλικό περιοδικό.

Η επίθεση σε παπαράτσι

Από τότε που έγινε πρωθυπουργός, η Μπέττυ δεν τον έχει συνοδεύσει σε επίσημο ταξίδι. Εκτός από τη Μόσχα, τον περασμένο Απρίλιο, όπου υπέκυψε στον πειρασμό μιας selfie στην Κόκκινη Πλατεία. Η Πρώτη Κυρία της Ελλάδας, την οποία η Vogue προσπάθησε να «ντύσει» πιο κομψά, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητά της ακόμη κι αν χρειαστεί να επιτεθεί σε παπαράτσι. «Δεν κάνετε ένα τίμιο επάγγελμα», είπε σε έναν, κάποια μέρα, στην παραλία, γράφει το περιοδικό.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.