21542844_article_0_215491EA00000578_517_634x412.limghandler“Είχε κίνηση”, “Δεν είχα σήμα”, “Φυσικά και συμπαθώ τις φίλες σου”. Οι ειδικοί εντόπισαν τα ψέματα που αγαπούν να μας λένε οι άνδρες.

1. “Φυσικά και συμπαθώ τις φίλες σου”

Τα ψέματα που λένε οι άνδρες για να σε κρατήσουν ή να σε βάλουν σε μία σχέση είναι πολλά και διαφόρων ειδών. Ένα από αυτά είναι ότι συμπαθεί της φίλες σου. Ή ότι τον ενδιαφέρει τι έκανες σήμερα στη δουλειά. Τουλάχιστον αυτό συμπέρανε ο ψυχολόγος Γουίλιαμ Τουκ, όταν ρώτησε 110 μαθητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ποιες τακτικές χρησιμοποιούν για να ρίξουν το αντίθετο φύλο – από ό,τι φαίνεται οι άνδρες ήταν πολύ πιο πιθανό να πουν ένα ψέμα ή να υιοθετήσουν κάποιες τακτικές (να φορέσουν ακριβά ρούχα για να δείξουν πλούσιοι πχ) για να πλησιάσουν μία γυναίκα.

2. «Όχι δεν μπορώ να βγω αύριο. Έχω κανονίσει»

Σύμφωνα με την κοινωνική ψυχολόγο Μπέλα ΝτεΠάουλο, αν πει αυτό ή κάτι άλλο παρόμοιο, με διαφορετικό τόνο φωνής από αυτόν που έχεις συνήθως, λέει ψέματα. Γενικά, όταν δεν λέμε αλήθεια, η φωνή μας γίνεται πιο λεπτή και τρεμάμενη.

3. «Όχι δεν είναι πολύ στενό αυτό το φόρεμα. Σου πάει τέλεια!»

Αν ξέρεις ότι έχεις πάρει κιλά, δεν είναι ανάγκη να τον ρωτήσεις και να τον φέρεις στη δύσκολη θέση να σου πει ψέματα από ευγένεια, λέει η κοινωνιολόγος Ανέτ Λόσον. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σου πει ότι δεν έχεις πάρει κιλά, ενώ ξέρεις ότι αυτό δεν ισχύει, εξήγησε του πως δεν θα τον παρεξηγήσεις ούτε θα νιώσεις άσχημα αν σου πει την αλήθεια.

4. «Δεν ξέχασα την επέτειο μας – θα σου έκανα έκπληξη»

ή “Ναι αμέ, θα βοηθήσω στις δουλειές του σπιτιού — όταν μου περάσει ο πόνος στην πλάτη», «Θα σε βοηθούσα με το μαγείρεμα, αλλά έχω να στείλω κάποια mail”. Αυτά είναι από τα αθώα ψέματα που αγαπάνε να λένε οι άνδρες: Αυτά που λένε, για να αποφύγουν καταστάσεις ή να προλάβουν τσακωμούς. Στο βιβλίο του The Varnishes Truth, o David Nyberg γράφει «Υπάρχουν πολλά που μπορείς να χάσεις λέγοντας την αλήθεια, και κάτι που θα χάσεις λέγοντας ψέματα. Οι άνδρες θα πρέπει να αφήσουν πίσω την περηφάνια και τον εγωισμό τους και να μην φοβούνται ότι θα απογοητεύσουν ή ότι θα μαλώσουν με την καλή τους». Αγαπάμε την αλήθεια.

5. «Κόλλησα στην κίνηση»
«Νομίζει πως είναι πιο εύκολο να πει αυτό από το να εξηγήσει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο άργησε», λέει ο Τζον Αμόντεο, συγγραφέας του βιβλίου The Authentic Heart. «Θυμήσου πως οι άνδρες δεν είναι τόσο καλοί στην επικοινωνία όσο είναι οι γυναίκες».

6. «Αυτή είναι η τελευταία μπύρα που θα πιω»
Οι ειδικοί λένε πως όταν στο λέει αυτό στο τηλέφωνο σημαίνει πως θέλει να σε κλείσει αμέσως και να συνεχίσει να περνάει καλά με τους φίλους του. Το πρόβλημα είναι πως, ακόμα και αν το πει 3 φορές την ίδια βραδιά, το πιστεύει – λέει ο Μπάρτον Γκόλντσμιθ, συγγραφέας του Emotional Fitness for Intimacy.
7. «Δεν έχω τίποτα, είμαι μια χαρά
Το 52% των ανδρών έχουν πει αυτό το ψέμα στις γυναίκες τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάτι τέτοιο θα το πουν όταν θέλουν να αποφύγουν τους τσακωμούς και να προστατέψουν την περηφάνια τους. Δεν τους είναι και τόσο εύκολο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για αυτό και προτιμούν να μην το συζητήσουν καθόλου.
8. «Δεν πρόλαβα την κλήση σου», «Έκλεισε από μπαταρία», «Δεν είχα σήμα»
Και τα τρία σημαίνουν ένα πράγμα: Αγνόησα την κλήση σου. Γιατί; «Συνήθως οι άνδρες σου λένε αυτά τα ψέματα γιατί φοβούνται να σου πουν ότι θέλουν να περάσουν λίγο παραπάνω χρόνο μόνοι τους», λέει ο Αμόντεο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.